Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzun yıllardır böyle geçmemiş, böyle bitmemişti 1. Lig...

        Süper Lig’den daha fazla keyif aldım desem, yalan olmaz.

        Son düdüğe kadar kalem kağıt elden düşmedi, heyecan zirve yaptı, nabız hep yüksek, ümitler hep genç kaldı.

        Ege için tansiyon daha da yüksekti. Öyle hesaplar yaptık ki, bütün olasılıkları düşündüğümüzü sandık, küçük bir delik daha bıraktığımızı gördük. “Onla bunla, ya böyle biterse, ya o yenerse, tamam da ya o berabere biter, o kazanır, diğeri de kaybederse” demekten yorulduk. Sorulardan bunaldık.

        Her gün puanları, son kalan maçları yazdık, “Kim kiminle oynuyor, nerede” sorularına muhatap olmaktan bıktık. 1. Lig Ege için tam anlamıyla adrenalin deposuydu. Son haftaya kalmaz diyenler yanıldı. Öyle ki düşen belli gibiydi, son maçta kurtaran olabilirdi. Düşenin kurtulabileceğine ilk kez şahit olduk. Herkesin bir düşeni, Play-Off’a çıkanı vardı.

        İddialar havalarda uçuyordu.

        Herkesin bir hesabı, yeneni-yenileni vardı, ama evdeki hesaplar çarşıya uymamıştı.Altınordu, Denizli, Bucaspor ve Manisaspor cephesinden umut dolu mesajlar geliyordu. Hele hele Altınordu, inanılmazı başarmış 8’de 8 yapmış. Play-Off hesabı yapan rakiplerinin planlarını alt üst etmişti. Ha yenilir, ha yenilir derken, Play-Off’un kapısına dayanmış, Samsunspor, Alanyaspor, Urfaspor’un hesap defterinin sayfalarını tek tek yırtmıştı. Sondan bir hafta önce, Samsunspor’a puan kaptırmasa, elini kolunu sallaya sallaya Play-Off’a çıkacaktı. “Bu takım düşer. Yabancısız intihar” diyenlere tokat gibi yanıt veren Altınordulu gençler, Adana Demirspor deplasmanında da ellerinden geleninin çok üstünde bir performans gösterdi, ama bileti alan Samsunspor oldu.

        Düşme ihtimali olan Denizlispor, Play-Off’un en güçlü adayı Samsun’u, Samsun’da yenmeyi başarıp, Manisaspor ve Bucaspor’u düşünmeden kendini ateşten kurtarabilirdi, ama son saniyelerine kadar nefes nefese geçen maçı Samsun kazandı. Bu sonuç Altınordu’nun da hayallerini yıktı.

        Denizli’nin Samsun önünde kaybediyor olması Manisa ile Bucaspor’un iştahını artırdı. Manisa için tek çare üçlü averajdı. Yani; Denizli yenilecek, Bucaspor berabere kalacak, kendisi kazanacak, puanlar 33 olacaktı. Bu olasılık, bir hafta önce kesin düştü denen Manisaspor’un ümidini sürdürmesi sağlıyordu. Denizli yenildi, Manisa kazandı, ama Bucaspor 1 puan alamadı, kaybetti, 32’de kaldı.

        Böylece puanları 33 olan Denizli ve Manisa arasından ikili averajı iyi olan Denizlispor karaya çıktı, Manisa boğuldu.

        Bu yazıyı yazarken bile, önceki akşamki heyecanı yaşamaya devam ettim. Tek üzüntüm bu hesapları 3 Ege takımı için yapıyor olmamızdı.

        Başka şans yoktu, ikisi düşecekti.

        Sadece Altınordu’nun Play-Off şansı için kalem kağıt kullansaydık, ne güzel olurdu...

        Bu nasıl bir aşk...

        Herkesin merak ettiği bir soru var...

        Erdal Acar’ın Karşıyaka ile bu kadar yakın olmasının sebebi ne?

        Bir anda 1 milyon 266 bin TL ödeyip, transfer yasağını kaldırdı.

        Ardından kulübün borcu olan 38 milyon TL’yi ödeyeceğini ve Karşıyaka’nın borçla anılmayacağını söyledi.

        Acar, transfere 10-12 milyon TL ayrılacağını belirttiği toplantıda, teknik direktör ile sportif direktör bile bulunmuştu.

        Ali Erten başkanlığındaki yeni yönetimden “Tık” çıkmazken, Erdal Acar, 50 milyon TL gibi büyük bir rakamı Karşıyaka için telaffuz ediyordu.

        Ligin son maçında primi 50 bin TL yaparak, takımın aldığı galibiyette adeta bir doping oldu.

        Düne kadar Karşıyaka için yaptıkları ve söyledikleri inanılmaz boyutlarda Erdal Acar’ın..

        Üstüne basa basa söylüyor: Bir çıkarım yok... Herhangi bir beklentim yok. Sponsorluk istemiyorum. Başkanlık istemiyorum. Şirketleşme istemiyorum. İlgimin nedeni Karşıyaka aşkı ve sevgisi..

        Aslında sorunun yanıtı bu görünüyor. Ama yine de çok tatmin edici değil. Düne kadar Karşıyaka ile Erdal Acar’ı yan yana görmemiş, duymamıştık.

        Bildiğimiz kadarıyla eski eşi Emel Yıldırım’ın İzmirli olmasından başka bir yakınlığı da yok bu kente.

        Eğer sadece söylediği gibi aşk ise, ne mutlu Karşıyaka’ya..

        Böyle bir sevgilisi olduğu için...

        Kıbrıslıoğlu’nun blöfü

        Denizlispor Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu, son haftaya girerken istifa ettiğini açıkladı. Ligde kalma ihtimali en yüksek takım olan Denizlispor’un başkanının istifası hiç anlamlı değildi.

        Kıbrıslıoğlu’nun elindeki kartlar iyi değildi. Blöf yapıp, kazandı. Bir anda kulübe destek geldi. Futbolculara ödemeler yapıldı. Artıya artı eklendi. Denizlispor ligde kaldı.

        Eğer başkan blöf yaptıysa bile, iyi hareketti.

        Diğer Yazılar