Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÖZTEPE

        Göztepe, Elazığ deplasmanında beklenenin çok altında bir oyun sergiledi. Katılır mısınız?

        Katılmamak mümkün değil. Devre arasında yapılan takviyelere bakıldığında, “Dağ fare doğurdu” diyebiliriz. Bana göre Elazığ deplasmanında kaybedilen puanların sebebi Metin Diyadin’dir.

        Çünkü, çıkardığı 11’i neyi hesaplayarak kurduğunu anlamadık. Leroy’u sol kanat çizgisine göndermenin, tek santrfor Serdar’la çıkmanın manasını açıklarsa, biz de anlarız. Bir tek Gosso’nun olmaması, Diyadin’in planlarını böyle alt üst ediyorsa, B planları bulunmuyorsa, Göztepe’nin gelecek maçları için karamsar bir tablo düşünmek gerekir.

        Kaleci Oğuzhan’ın gidişine göz yummak, Gökhan Değirmenci ile yarım sezonun geçmeyeceğini anlamamak, hele hele Vleminckx’i buz adama döndürmek, yüksek ego işaretleri veriyor. Oklar, Diyadin’in üzerine dönüyor.

        Bu arada Vleminckx’in olmadığı bir Göztepe düşünemiyorum. Aynı tipte iki oyuncu olan Serdar ve Mirkan’la oynamak yerine, Vleminckx-Mirkan veya Vleminckx-Serdar ikilisinden yararlanmamak çok akıllaca gelmiyor.

        Ben hallederim, ben

        atarım, ben yaparım” mantığında oynayan Gökhan Karadeniz’e katlanırken, tolerans gösterirken, Vleminckx’e sırtını neden döndün, açıklarsan seviniriz hocam..

        KARŞIYAKA

        Karşıyaka’nın düştüğü bu durum hiç de iç açıcı değil. Kötü bir yere doğru koşturmuyor mu?

        Evet... Ne yazık ki Karşıyaka için iyi şeyler söylemek mümkün değil. Uzun bir süreçte yapılan yanlışlarla geldi takım bu noktalara. Sezon başında yapılan yanlış transferler, bu transferlere yapılmayan ödemeler, mevcut yönetimle, sponsor iş adamı Erdal Acar arasında bitip tükenmeyen hizipleşme, yanlışlardan birkaçı.. Yani; göz göre ligin dibine itildi bu takım. Yabancı oyuncuların ödeme hassasiyeti bilinmesi rağmen tamamının elden kaçırılması fiyasko. Yeni yönetim geldi, Erdal Acar’ın istediği kişi olan Fatih Diniz başkan seçildi. Gemiyi erken terk edip giden Yusuf Şimşek’le sözleşme imzalandı. Yeni transferlerle ön anlaşmalar yapıldı, peşinatları ödendi. Ama gelin görün ki, ikinci yarının ilk maçı olan A.Demirspor karşılaşmasında transfer yasağı kaldırılmadığı için bu oyuncular oynatılamadı. Gerekçe; yeni transferlerin peşinatları ödendiği için yasağı kaldıracak paranın olmamasıydı. Yani yönetim; oynatamayacağı oyuncuların peşinatlarını ödemiş, ama eski oyuncularla sahaya çıkmıştı.

        Belli ki Erdal Acar’ın vereceğini taahhüt ettiği destek yine ortalarda yoktu. Tehlike çemberinin içinde yanan Karşıyaka’yı, ligin güçlü ekiplerinden birinin önüne altyapı takviyeli bir kadro ile çıkarmakta mahsur görmemişlerdi.

        Galatasaray’la oynanan Kupa maçında rakip seyirciye kontenjan uygulandı.

        Neden? Taraftar böyle istedi diye... Halbuki kontenjan konmasa gelen gelirle transfer yasağı da kaldırılabilirdi.

        Karşıyaka için iyi bir şey söyleyemiyoruz” dedik ya, tek iyi bir şey yapsalar da söylesek diyorum.

        BALIKESİR

        İyi şeyler söylemek gerekirse, bu da Balıkesirspor için herhalde. Sizin yorumunuz ne olur?

        Balıkesirspor’un ilk yarıda büyük darbeler yemesine rağmen aldığı sonuçlara bakarsak, bu ligin en iddialı takımları arasında olduğunu söyleyebiliriz. Balıkesir, son 9 maçında yenilgi yüzü görmedi. Bu evrede 19 puan topladı ve kendini şampiyonluk 6’lısının içine attı. Gaziantep deplasmanında aldığı galibiyet hem güçlü bir takım olduklarına dair iyi bir kanıt oldu hem de rakiplere gözdağı. Bu hafta ligin güçlü ekiplerinden Alanyaspor’u ağırlıyor. Alacakları sonuç, bana göre Balıkesirspor’un ligi nerelerde bitireceğine dair karar vermemizi sağlayacak. Aslında ben kararımı verdim de...

        ALTINORDU

        Altınordu’nun ne zaman nerede ne yapacağı belli olmuyor. Lig sonunda ne yapar dersiniz?

        Bana göre, ilk 6’nın içinde bitirecek bir takımdır. Bunu Samsunspor galibiyeti için söylemiyorum. Dirayetli gidişi, takımın kendine olan özgüveni, sistemli idaresi ve iyi antrene edileşi nedeniyle belirttim. Yani; kötü gidişinin ardından öyle bir çıkış yakalıyor ki, bir bakıyorsunuz şampiyonluk adaylarından biri olmuş. Bu yıl da tam Altınordu’ya göre bir sezon. Hangi takımın ne yaptığı belli değil, sonuç söylemek kolay olmuyor. Ama çizgisi en düzgün takım olan Altınordu’nun aralarından kolay sıyrılacağını düşünüyorum.

        Diğer Yazılar