Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir süre önce, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Yüzme İhtisas Kulübü'nden veliler, Başkan Nihat Baç'a çocuklarını yarışmalara göndermediği, yıllarca kulüpte yüzmüş olan sporculardan deplasman masraflarını istediği, kulüp yönetiminin sportif organizasyonlara kar-zarar mantığı ile baktığını belirterek isyan bayrağı açmıştı.

        TDİ'nin Türkiye'nin seçkin 60'a yakın köklü kulüp arasında ilk 5'lerde yer alırken, sporcu sayısı ve başarıda hızlı düşüşe geçmesini örneklerle belgeleyerek, genel müdürlüğe gönderdikleri şikayet dilekçesiyle, müfettiş getirmeyi başaran velilere, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Teftiş Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Çapa'dan yanıt geldi.

        Diyor ki yazıda ismail Hakkı Çapa: Şikayette bulunanların şikayet dilekçesinde yer alan iddialardan kurumun yetki ve görev alanı içerisinde bulunanların araştırılıp incelendiği, ancak Yüzme İhtisas Kulübü Derneği'nin doğrudan faaliyet ve yönetimiyle ilgili olanların ise kurumun yetki ve görev alanı dışında olduğu, soruşturulmasının mümkün olmadığı noktasından hareketle İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı veya İl Dernekler Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü veya İl Gençlik Spor Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiği"

        SORULAR AÇIK

        İşte gelen bu yanıtta bizi "umursamazlık" hissine kaptıran önemli noktalar var. Teftiş Kurulu'dan gelen bu yazıyı kim okusa, araştırılmak istenmediği kanısına varır. Neden mi?

        1-Şikayet eden bir veya birkaç veli. Siz ise devletin önemli kademesinde oturan bürokratlarsınız. Dilekçeyi onlar gönderirse mi etkili olur, Teftiş Kurulu araştırma istese mi?..

        2-Adı, TDİ Yüzme İhtisas Kulübü. Yani; herkes bu kulübün Türkiye Denizcilik İşletmeleri ile bağlantısı olduğu kanısında. Madem dernek kontrolünüzün dışında, neden isminin TDİ olmasına izin verdiniz?

        3-Derneği, inceleme ve inceletme şansınız yoktu da, TDİ'nin kiraladığı Konak Life ve Plato Turizm firmalarından alınan kiralardan yüzme şubesine ayda 20 bin 400 TL aktarılmasına niye izin verdiniz?.. Yoksa, bundan haberiniz yok mu?

        4-Başmüfettişiniz Erdal Çakmakçı, yüzme kulübünden başka bir şirkete 550 bin TL aktarıldığını raporuna yazmasına rağmen, "Sen kimin parasını, nereye yatırıyorsun" diyemediniz mi?

        5-Orman arazisi üzerine havuz inşa edilmek üzere kurulan Parkorman şirketinin ortaklarının TDİ'nin kiracıları olduğunu, o alanda şimdi kahvaltı salonu yapıldığını müfettiş raporunda görmediniz mi? O şirketin kuruluşunda ortaklar, sizin "İnceleyemeyiz" dediğiniz kulübün Başkanı Nihat Baç ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin kiracıları.. Fark etmediniz mi. Yoksa etik mi buldunuz?..

        6-TDİ İzmir İşletme Müdürü Nihat Baç, aynı zamanda TDİ yüzme İhtisas Kulübü başkanı. Derneğin yönetim kurulu, işletme personeli. Üyeler, yönetim kurulundakilerinin eşi, kızı veya baldızı. İnceleme kurum yetki ve görev alanına girmiyorsa, bunu da mı etik buldunuz..

        YANIT İSE ZAYIF

        7-Devletin parasının çarçur edilmesi, doğru anlamda kullanılmaması sizi ilgilendirmedi. Yıllarca TDİ'de yüzmüş çocukların, ağlaya ağlaya ayrıldıktan sonra kulüp Başkanı Nihat Baç izin vermediği için 1 yıl yarışmalardan men olduğunu, hayatlarını adadıkları spor dalında geri kaldıklarını, ailelerinin azabını da mı görmemezlikten geldiniz..

        8-Sayın Teftiş Kurulu Başkanı; İsmail Hakkı Çapa, uzun süre uğraştınız, ilginize teşekkür ederiz!..

        9-Benim sık sık aramamdan rahatsız olan Sayın Genel Müdürüm Burhan Külünk, artık aramayacağım, rahat olun...

        Diğer Yazılar