Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1- Karşıyaka 1. Lig’de çok daha iyi bir konumda olamaz mıydı, görüşünüz?

        Karşıyaka’ya ligi iddiasız bitirmek hiç yakışmıyor. Balıkesir karşısında gördük ki aslında bu ligde çok daha iyi iş yapacak bir takımı var Karşıyaka’nın.

        Şu andaki kötü duruma düşmelerinin sebebi, sezon başından beri iyi organize olamamalarıdır. Maddi sıkıntılar, Başkan Fatih Diniz sayesinde pek açığa çıkmamış olsa da iyi organize olamamanın asıl sebebi de kasanın negatifliğidir. En iyi yapılan iş Teknik direktörlüğe Yusuf Şimşek’in getirilmesi. Şimşek’te ısrar edilirse, gelecek sezonun daha iyi geçeceğini söyleyebilirim.

        2- Balıkesirspor’un Karşıyaka’ya yenilmesi rotayı Play-Off’a mı çevirdi?

        Balıkesirspor, Karşıyaka önünde hiç kimsenin tahmin etmediği bir skor aldı. Bu yenilgi Balıkesir cephesine büyük bir darbe oldu. Süper Lig’e direkt çıkmayı hedefleyen Balıkesirspor, sezonun en ağır yenilgisini alıp, akıllara “Play-Off’ta mı mücadele edecek” sorusunu getirdi. Aslında maç için onları pek suçlamamak lazım. Çünkü kaçan penaltı ve ilk yarı değerlendiremedikleri pozisyonlar Balıkesir’in yenilgisine zemin hazırladı. Özellikle Karşıyaka’nın eksik olmasına rağmen baskılı futbolu sadece Balıkesirli futbolcuları değil, teknik kurmaylarını da şaşırttı. Yapılması gereken bu hafta mutlaka 3 puan almak. Balıkesirspor için bu şart.

        3- Fethiyespor, Denizli yenilgisiyle veda hazırlığına mı başladı, korkmalı mıyız?

        Fethiyespor, 1. Lig’in en zengin vizyonu olan, en fakir takımlarından biri. Başına gelenler, “Pişmiş tavuğun başına gelmedi” Sezon başından beri cezalarla yumruklandı, saha dışında yaşanan olaylarla abandone oldu. Daha 5. haftada düşen takım ilan edilen Fethiyespor, daha sonra Engin İpekoğlu ile öyle bir ivme kazandı ki, şaşırmayan kalmadı. Bu güne kadar geçen zaman içerisinde Fethiyespor’un beni en çok şaşırttığı maç, Denizlispor müsabakası oldu. Büyük bir fırsat yakalamıştı. 3 puan alıp umutlarını gelecek haftaya taşıması gerekirken, yediği darbeyle nakavt oldu. Bundan sonra her maçını nakavtla kazanması gerekiyor, yoksa ring değiştirecekler.

        4- Göztepe’nin Aydınspor önünde aldığı galibiyeti ve mücadeleyi nasıl yorumlarsınız?

        Göztepe’nin, Aydın’da aldığı galibiyet elbette değerli. Ne kadar çırpınsalar da bana göre Play-Off’un yolunu tutmuş olan Göztepe, elbette ligi hep kazanarak bitirmeli. Aydın karşısında alınan puan veya mücadele aslında beni pek ilgilendirmiyor. Asıl konuşmamız gereken futbol adına yaşanan olumsuzluklar. Aydınsporlu taraftarları sürdürdükleri kinleri nedeniyle kınıyorum. Saha içinde ve dışında yapılan bütün taşkınlıklar futbolu, Aydınspor’u, Göztepe’yi konuşmamızı engelleyecek kadar kötü görüntülerdi. Göztepeliler’in kendi taraftarları arasında kurmayı amaçladıkları organizasyonun içine bugünden itibaren Aydınlılar’ı da dahil etmeleri gerekecek. Eğer bu dostluk köprüsü Göztepe’yle Aydın arasında kurulamazsa, bu iki rakibin karşılaşmasında hiçbir zaman futbol konuşamayacağız.

        5- Altay’da bazı futbolcuların deplasmana gitmemesi kulüpteki sıkıntıyı açığa çıkardı, sizce?

        Altay son haftalarda bir diriliş göstererek uçurumun kenarından kendini güvenilir araziye doğru taşıdı. Bu hafta Bozüyük’e gitmeden yaşananlar, Altay’ın neden uçurumun kenarında dolaştığını da gösterdi. Ödenmemiş prim nedeniyle as futbolcuların bu deplasmana gitmeme tehdidinde bulunması hiç yakışık almadı. Futboldan para kazanan ve mesleğin gereğini sonuna kadar yerine getirmesi gereken oyuncuların “Maça gitmiyoruz” demesi akıl alır gibi değil. Tanıdığım Başkan Niyazi Konuşmaz, bunu ömrü boyunca unutmaz. Futbolcular çok uzun süredir senaryo yazmışlar. Takım biraz rahatladığında bunu uygulamaya koymuşlar. Çok basit maçları kaybedip, Alanya ve Tepecik gibi zor maçları kazanan bu takımın oyuncuları vitrine oynamış, belli.

        Diğer Yazılar