Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıllardır İzmir futboluna hizmet veren Alsancak Stadı, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle İl Güvenlik Kurulu kararıyla kapatıldı.

        6 Ağustos tarihinde testlere başlanıldı ve sonuçlar felaket çıktı. Kapalı tribünün altında temel bile yokmuş.

        Alsancak Stadı’nın açık tribünlerinin altından sadece sıvaların değil demirlerin bile kırılıp döküldüğünü defalarca yazdık. Zaten ne cam kalmış ne çerçeve. Kablolar duvarlarda dolaşıyor. Her yıl Alaşehir tımarı yapılmış, üstünkörü bir boyanmış. Kiracısı Altay, haklı olarak o masrafın altından kalkamadığı için, tafsilatlı bir onarıma kalkışmadı.

        Mal sahibi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, parayı alıp çekildi, tesisin eriyip gitmesiyle ilgilenmedi bile..

        Kamuoyu baskısıyla, TOKİ ile yapılan sözleşme sümen altı edildi. Bir ara yıkmayı gerçekten düşündüler. Ancak, başaramadılar. Yıkıldı, yıkılacak tartışması bitince, geçen sezon başında 750 bin TL masraf yapıp, zemini elden geçirdiler. Bunun için kulüpler 150 bin TL ödedi. Daha sonra tesis yardımı şeklinde federasyondan bir destek görmüşlerdir ama, sonuçta maç oynanamayacak durumda olan bir tesise masraf yapıldı.

        BİR ANDA..

        Tel tel dökülen, zemininde ayrıkotlarının fren yaptırdığı, basının, “Bu stad ömrünü doldurdu, yenilesin” diye feryat ettiği Alsancak Stadı, bir anda depreme dayanıksız çıkıverdi.

        Hem de sezonun başlamasına 15 gün kala.

        Karşıyaka, Altınordu, Göztepe, kiracı Altay, burada maç yapacak. Kimse Atatürk Stadı’nda oynamak istemiyor. Zaten federasyon da oynatmak istemiyor, çünkü passolig düzeni bu stada kurulmamış. Atatürk Stadı tukaka edilmiş. İzmir takımlarının içerideki maçlarında çakışma olduğunda 2. Lig takımları Atatürk Stadı’nda oynayacak. Altay mı hayır, o ev sahibi. Yani; Göztepe oynayacak. Kimsenin aklına Atatürk Stadı’na da passolig düzeni kurulması gerektiği gelmemiş.

        Zeki insanlar, ligin başlamasına 1 ay kala Alsancak Stadı’nı dayanıklılık testine tabi tuttular, 15 gün kala da kapattılar.

        Karşıyaka, şampiyonluk için transfere dünyanın parasını harcadı, şimdi gidecek Buca’da oynayacak. Atınordu da Manisa yollarına düşecek.

        Neden?.. Çünkü Atatürk Stadı’nda passolig yok, Alsancak Stadı’nda var ama, depreme dayanıklı değil.

        Saçmalığa bakın. Sezon kapanır kapanmaz yapılsa bu testler, Alsancak Stadı bugün hazır hale getirilirdi.

        Göztepe, kaç defa Alsancak Stadı’nda oynardı bilmiyorum, ama onların da bütün planları alt üst oldu.

        Altay’ın ise bütün mali planları bozuldu. Zararı çok büyük. Şimdi karar kara düşünüyorlardır, ne yapacağız diye..

        Federasyon temsilcileri uyudu. Gençlik ve Spor İl temsilcisi uyudu.

        Kulüpler uyudu, İzmir uyudu. Alsancak Stadı kapatıldı.. Herkes ayaklandı.

        Yıllardır tesisler konusunda yazıp, çiziyoruz.

        Atatürk Stadı’nın da, Alsancak’ın da ömrünü doldurduğunu dile getiriyoruz.

        Kimse kılını kıpırdatmıyor. Yapılacak iki stad için yer aranıyor.. Sonra Karşıyaka’da Yalı’ya, Göztepe’de de Gürsel Aksel Stadı’na yapılmaya karar veriliyor.

        Kimsenin aklına Atatürk Stadı ve Alsancak Stadı’nı yıkıp, yerine günün koşullarına hizmet verecek iki stad inşa etmek gelmiyor.

        Geliyor da, işlerine gelmiyor. İzmir’i çırak çıkarmak bütün planları. Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan stadların ben görsellerini gördüm ama, yakından gören dostlarım anlata anlata bitiremiyor. İstanbul Başakşehir’e bile 1.5 yılda stad yapıldı.

        İzmir’de 4 yıldır tartışması sürüyor.

        YENİLENSİN

        Tekrar söylüyorum yeni stad için Atatürk Stadı’nın alanı biçilmiş kaftandır.

        Bundan sonra Alsancak Stadı da hizmet veremeyeceğine göre, depreme dayanıklı hale getirmek için çalışmalar yapılmamalı. Hovardalığa gerek yok,

        Bu stad da yakılmalı ve yerine yenisi yapılmalıdır. Her ikisinin yanına da spor müzesi eklenir. Anlatılanlar değil, belgeler, resimler konuşur. Hatıralar unutulmaz..

        Bu arada stadlar yıkılınca, takımlar nerede oynayacak” deyip, duruyordunuz yaa..

        Formülü de buldunuz... Buca’ya gider, Manisa’ya gider... İhmallerinizle İzmir’e zarar verdiniz. Bir kerecik iyi bir şey yapın.

        Diğer Yazılar