Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu köşede Galatasaray adına bir futbol maçını yorumlamayı çok isterdim. Ama ne yazık ki bu mümkün değil... Çünkü Galatasaray’ın sahada oynamaya çalıştığı şeye, ‘futbol’ demek doğru değil! Herhalde son 20 yıldır, üst üste iki maçta bu kadar kötü oynayan bir Galatasaray takımı ve onu yöneten bu kadar kötü bir hoca, hatırlamıyorum...

        Fakat kim ne derse desin, sahadaki bu kötü takım, sadece Prandelli’nin eseri değildir! Çünkü bu takım sadece Prandelli’nin değil onu İtalya’dan alıp getiren Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal’ın ve yine onun daha önce bu kulübün başına musallat ettiği bir diğer İtalyan hoca, Roberto Mancini’nin ortaklaşa eseridir! Galatasaray’ı dipten alıp zirveye taşıyan ve iki kez üst üste şampiyon yapan Fatih Terim’in takımı sadece kıskançlık ve kişisel kompleksler uğruna harcanmış ve G.Saray futbol olarak yeniden 10 yıl geriye götürülmüştür.

        Kurumsallık masalı ile milyonlarca Galatasaray taraftarı kandırılırken, son iki yıl içinde sadece transfere boşa harcanan milyonlarca Euro ile G.Saray’ın geleceği karartılmıştır! Bu sonuç bir futbol maçı sonucundan çok, bir anlayışın iflasıdır! Maçlar kazanılır ya da kaybedilir, hiç bir önemi yoktur. Ama G.Saray bu şekilde kaybettirilirse işte o zaman G.Saraylılar’ın canı daha çok yanacaktır!

        Prandelli için fazla bir şey yazmaya gerek duymuyorum... Sadece bu adam nasıl İtalyan Milli Takımı’nı çalıştırmış, nasıl hoca olmuş diye düşünüyorum, o kadar! Herhalde bu saatten sonra 4. yıldız masalını bir daha ağzına almayacak ve ilk uçakla ülkesinin yolunu tutacaktır. Zaten bunu kendisi yapmazsa, birileri mutlaka yapacaktır...

        Futbolculara gelince.... Sizler herhalde ya nerede oynadığınızı bilmiyorsunuz ya da sırtınızda taşıdığınız o formanın renklerinden ve göğsünüzdeki o armadan haberiniz yok! Adı sanı ne olursa olsun, Galatasaray forması giyen hiçbir futbolcunun bu şekilde oynamaya hakkı yoktur. Tabiiki futbolda her türlü sonuç var. Elbette siz de üst üste iki maçı farklı kaybedebilirsiniz... Ama asla bu şekilde değil!

        Diğer Yazılar