Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AÇIKÇASI maçtan önce maçın sonucundan çok, Sneijder’siz bir Galatasaray’ın neler yapabileceğini daha fazla merak ediyordum... Başlama düdüğü çaldığında, Sneijder’in yerine Olcan’ı sol kanatta görmek biraz sürpriz olsa da, ‘Herhalde Hamza hocanın bir bildiği vardır’ diye düşündüm. Ama yanılmışım!

        Belli ki Olcan, Diyarbakır’la oynanan kupa maçındaki sol bek performansıyla Hamza hocayı fena halde yanıltmış. Ya da Hamza hoca sol kanatta Telles ve Olcan ikilisinin ne kadar uyumsuz bir ikili olabileceğini hesaplayamamış... Öyle ki, ikinci yarıda Hamit ve Olcan’ın kanat değiştirmesi bile, Olcan’ı oyunda tutmaya yetmedi. Oyuna giren Bruma da, bekleneni veremeyince, yine pozisyon üretmekte büyük sıkıntı başladı. Belki de bundaki en büyük etken, Hamza hocanın Hamit’i oyundan almak yerine, Umut gibi rakip savunmayı dağıtan bir oyuncuyu kenara almayı tercih etmesi oldu. 4 haftadır takır takır işleyen makina, Sneijder gibi bir dişlinin çıkmasıyla, bir anda arızaya uğradı. Sonuç olarak bu kısır futbolla kaybetmektense, bir puan bile alınması, yine de Galatasaray açısından çok iyi oldu.

        Herhalde bu karşılaşma herkes için Sneijder’siz bir takımın, gücünü ne kadar kaybettiğinin göstergesidir. Chedjou oynamazsa bir şekilde yerini başka bir oyuncunuzla doldurursunuz. Melo yoksa Emre Çolak’tan ön libero bile yaparsınız. Ama Sneijder gibi bir yıldızınız yoksa, çok zor kazanırsınız! Çünkü görüldüğü gibi, Süper Lig’de oynanan maçlar, yedeklerle çıkıp farklı kazandığınız kupa maçlarına benzemiyor.

        Diğer Yazılar