Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İki cümle ile maçın özetini yapacak olursak; Galatasaray sezonun en zor deplasmanında, belki de sezonun en kötü futbolunu oynayarak kazanmayı başardı... Ama bu galibiyet, Sarı-Kırmızılı oyuncular için öyle sıradan bir galibiyet değildi. Bu galibiyet, şampiyonluk yolunu sonuna kadar açan bir deplasman galibiyeti oldu!

        Evet, hiç şüphesiz ev sahibi Sivasspor oyunun genelinde daha iyi oynayan takımdı. Maça daha istekli ve daha baskılı başladı. Yediği gol bile hızını kesmeye yetmedi. Sergen Yalçın’ın devre arasını bile beklemeden yaptığı taktik değişiklik ve hüneri sayesinde, bu golün cevabını da soyunma odasına gitmeden verdi.

        Devre arasına girerken, hakemin yedikleri gol öncesi verdiği faul kararına sinirlenerek soyunma odasına giden Galatasaraylı futbolcular ise öfkeden yerinde duramayan hocaları Hamza Hamzaoğlu’nun da sayesinde, belki de devre arasında kendilerini tekrar maça döndürecek olan silkelenmenin fitilini ateşliyorlardı. İkinci yarı başladığında, bu ateş sahada açıkça hissedilmişti. Zaten beklenen goller de çok kısa bir süre içinde ardı sıra geldi...

        Kulakları çınlasın, çok sevdiğim bir futbolcu arkadaşım zamanında bana şöyle demişti:

        “Bazen bazı maçlar devre arasında soyunma odasında kavga ederek kazanılır. Bazen hakemle, bazen rakiple, bazen de kendi takım arkadaşlarınızla kavga edersiniz ve takımı ateşlersiniz.”

        İşte ikinci yarı öncesinde soyunma odasına giderken, hakemle kavga ederek duşa giden Galatasaraylı futbolcuların durumu da galiba bundan ibaretti. Devre arasında, tekrar kenetlenildi ve bu zor maç her ne olursa olsun kazanıldı!

        G.Saray açısından Sivas gibi zor bir deplasmanda bu galibiyetin öneminden daha fazla söz etmeye gerek yok sanırım. Çünkü bu tür galibiyetler, sezon sonu yaklaştıkça daha çok önem kazanır ve şampiyonluğu getiren galibiyetler olarak anılır... Taraftar tabii ki iyi futbol bekler, haklarıdır. Ancak, artık öyle haftalara giriliyor ki, iyi futbol oynamaktan ziyade, kazanmak daha tatlıdır!

        Sivasspor’a gelince... Sergen Yalçın, bana göre geleceği çok parlak ve iyi bir hoca. Takımına da çok iyi futbol oynatıyor. Bu maçta da, iyi oynadılar ama kaybettiler. Fakat Sergen Hoca’nın da çok iyi bildiğini düşündüğüm bir gerçek var... O da: Tarih iyi oynayanları değil, her zaman kazananları yazıyor.

        KRAL GERİ DÖNDÜ

        Burak Yılmaz’ın sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçlarda, onun gibi bir golcünün Galatasaray için ne kadar büyük bir eksik olduğunu söylemiştik. Burak, dün oynadığı futbol, attığı gol ve yaptığı asistle bizi yanıltmadı. Sivasspor karşısında alınan bu çok önemli galibiyetin baş mimarı oldu.

        KÖTÜ OYUN

        Tamam, artık iyi futboldan ziyade galibiyetlerin daha önemli olduğu haftalara giriyoruz ‘kabul’ ama, Galatasaray gibi bir takımın bu kadar olumsuz sinyaller vermesi de pek hoş değil. Hamza Hoca’nın bu soruna el atıp, bazı oyunculardaki performans düşüklüklerine dikkat etmesi gerekiyor.

        Diğer Yazılar