Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FENERBAHÇE derbisini kaybetmiş bir Galatasaray için ligin kırılma maçlarından biriydi...

        Belki de en önemlisi!

        Galatasaray, ilk yarıda Sabri’nin mükemmel ortası, Selçuk İnan’ın enfes golü ile devre bitiminde 1-0 öne geçtiğinde, Arena’da herkes sevinçten havalar uçmuştu...

        İkinci yarının hemen başında Yasin-Umut işbirliği ile ikinci gol de gelince, herkes ‘bu iş bitti artık’ dedi. Sanıyorum Hamza Hamzaoğlu da öyle! Yoksa bir hoca, neden daha 66. dakikada golün asistini yapan bir adamı oyundan çıkarır ve yerine Dzemaili gibi bir oyuncuyu alır ki? Belli ki bunu ‘orta sahayı üç ön libero ile biraz daha dirençli hale getirmeliyim’ düşüncesi ile yaptı. Ama sağ kanatta maç boyunca hiçbir şey yapmayan Bruma gibi bir oyuncu dururken, Yasin’i oyundan çıkarmak çok büyük bir hata oldu. Yasin’in yerine Dzemaili’yi sol kanatta oynatmak ise bana göre tam bir intihar girişimiydi!

        Abdullah Avcı ve öğrencileri Hamza Hamzaoğlu’nun bu hatasını affetmedi. 2-0’dan bir anda 2-2’ye gelen maç, Arena’yı dolduran taraftarları haklı olarak üzüntüden kahretmişti. Hamza Hoca, Galatasaray’a geldiğinden bu yana ilk kez taktiksel anlamda bu kadar büyük bir yanlışa imza atıyordu. Az kalsın yaşanan büyük panik yüzünden, ‘galip gelelim’ derken, üçüncü golü de yiyerek mağlup olacaklardı. Ve sezon sonunda belki de bugün alamayacakları bu bir puan, kendilerini şampiyonluktan bile edecekti.

        Neyse ki kaleci Muslera buna izin vermedi. Son dakikada yaptığı kritik faulle hiç olmazsa 1 puanı kurtaran adam oldu. Ama Galatasaray 2 puandan çok daha fazlasını kaybetmişti!

        Çünkü bu maçta bu puanları kaybetmek, liderliği kaybetmek hatta belki de birden tepe taklak üçüncülüğe düşmekti!

        Galatasaray bu beraberlikle şampiyonluk yarışındaki ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş’a çok büyük bir fırsat vererek, liderliği kendi elleriyle önlerine koydu!

        YASİN’İN ÇIKMASI

        Hamza Hamzaoğlu iki haftadır takımın en formsuzuydu diyebiliriz. Fenerbahçe maçında da Başakşehir maçında da oyuncu tercihleriyle büyük hatalara imza attı. Ligde üst üste 10 maç kazanarak büyük bir başarı elde eden bir teknik adamın, 180 dakika içinde bu kadar yanılgıya düşmesi inanılır gibi değil. Arena’da Yasin’in oyundan çıkarken hocasına “Beni niye çıkardın hocam” dercesine bakışı ve üzüntüsü, Hamza Hoca’nın hatasının özeti gibiydi aslında.

        BURAK’SIZ OLMUYOR

        Melo’suz bile oluyor da, Burak’sız bir Galatasaray olmuyor maalesef! Başakşehir karşısında girilen pozisyonlarda Burak mumla arandı bana göre. Tam onun olması ve oynaması gereken bir maçtı ama o cezalıydı. Eğer Burak bu maçta oynasaydı, Galatasaray berabere bitirdiği maçı farklı bir sonuçla kazanabilirdi.

        Diğer Yazılar