Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maçtan bir gün önce Beşiktaş’ın Kasımpaşa’yı farklı yenerek liderliği ele geçirmesinin, Galatasaraylı oyuncular üzerinde ekstra bir motivasyon yaratacağını düşünmüştüm, ama yanılmışım! Avni Aker’de maça öyle kötü ve isteksiz başladılar ki, sanki kazanmaya değil de ‘kaybetmeyelim’ diye geldiklerini açıkça belli ettiler.

        Telles’in maçın başında topu eliyle kestiği pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterse, herhalde hiçbir Galatasaraylı oyuncu itiraz bile edemezdi. Ama hakem ‘devam’ dedi! Sonrasında Özer’in attığı gol ise, sonun başlangıcı oldu... Hamza Hoca’nın Hamit’in sakatlanması ile kenarda duran Melo yerine Emre’yi oyuna alarak Sneijder’ı ön liberoda hapsetmesi, bana göre yanlış bir karardı. Evet, Emre çok iyi oynadı, golünü de attı. Ama Emre’nin ilk yarıda hiçbir şey yapmayan Yasin’in yerine oyuna girerek aynı işleri yapması ve 4-2-3-1 düzeninin devam ettirilmesi, daha mantıklı bir seçim olabilirdi.

        Keza, Hamit’in yerine oyuna alınabilecek bir Melo ile Galatasaray’ın yumuşak karnı kapatılabilir, Sneijder da gerçek mevkisi olan forvet arkasında rahatça oynatılabilirdi. Ama Hamza hoca bunu yapmayı tercih etmedi. Hamza Hamzaoğlu ikinci yarıda bu kez Yasin’in yerine Olcan’ı da oyuna sokarak 4-4-2’ye döndü ama roller yine değişmedi. Sneijder yine ön liberoda kaldı!

        Benim anlayamadığım, madem Melo hazır değildi, o halde neden kulübede oturtuldu? Şayet Melo en azından bir 45 dakika oynayabilecek kadar hazırsa, o halde neden hiç ısıtılmaya bile gönderilmedi? Aslında ben bunu da Hamza Hoca’nın Burak’ın sakatlığında yaşadığı talihsiz Rize maçında başına gelenlere bağlıyorum. Ama Melo’nun yine de hafta arası oynadığı bir Manisa maçı vardı ve gayet iyi oynamıştı... Tabii ki bu maçın sonucunu bir oyuncuya da bağlamak yanlış olur... Burak ve Umut’un formsuzluğu, savunmanın her zaman yaptığı basit hataları tekrarlaması ve bana göre lige verilen bir haftalık ara, G.Saray’ı olumsuz etkileyen faktörlerin başında geldi.

        Sonuç itibariyle, Galatasaray şampiyonluk yolunda da çok önemli bir yara aldı. Bu mağlubiyet, sadece Beşiktaş’ın değil, bugün oynayacak Fenerbahçe’nin ekmeğine de yağ sürdü!

        Diğer Yazılar