Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Yasin nasıl yedek kalır ?” diye sormayacağım bu kez... Çünkü Yasin, Başakşehir maçındaki o kötü performansı ile dün gece yedek kalmayı fazlasıyla hak etmişti... İyi de oldu! Çünkü Yasin dün gece yedek kalıp sonradan oyuna girmese, belki böylesine hırs yapmayacak, belki de Galatasaray bu maçı kazanamayacaktı...

        Maçın kırılma anı bana göre onun ikinci yarıda oyuna girmesi oldu. Hem arkadaşlarını rahatlatıp boş alanlar yarattı hem de takımını rakip ceza sahasına taşıyan adam oldu. Kısacası Başakşehir önünde kendisinden bekleneni, bir hafta sonra ancak Arena’da verdi. Tabii ki Chedjou’nun da hakkını sonuna kadar teslim etmek gerekir... Çünkü hem yaptığı asist hem de golcüleri bile kıskandıracak kalitedeki o kritik kafa vuruşu ile gecenin adamı olmayı fazlasıyla hak etti. Eğer Chedjou, tam da ikinci yarının hemen başında o golü atmasa, asla böyle bir sonuç ortaya çıkmayabilirdi... Onun bu performansı, biraz da takımının ve hocasının şansı oldu. Buraya kadar her şey güzel tabii ki ama Galatasaray farklı kazandı diye bazı şeyler görülmeyebilir! Çünkü madalyonun bir de öteki yüzü var. O da Wesley Sneijder!

        Açıkçası maçtan önce Galatasaray’ın kadrosunu görünce Hamza Hamzaoğlu için, “Malzemeye göre en iyi kadroyu çıkarmış” diye düşündüm... Maç başlar başlamaz sahadaki dizilişi gördüğümde ise gözlerime inanamadım. Sözü uzatmaya hiç gerek yok. Sonuç ne olursa olsun, Sneijder gibi bir 10 numarayı sol kanatta oynatmaya çalışmak, bana göre yanlış bir tercihtir! Hele hele ikinci yarıda olduğu gibi Sneijder’dan bir ön libero yapmaya kalkışmak daha büyük bir yanlıştır! Bırakın benim gibi bir futbol fukârasını, Arena’da top toplayan çocuklara bile “Sneijder nerede oynar?” diye sorsanız, hiç düşünmeden size “Forvet arkasında, 10 numaralı bölgede” diye cevabı yapıştırır. O zaman bu inat niye? Eğer, Hamza Hoca bugün burada yaptığını Benfica ya da Kadıköy’de Fenerbahçe önünde yaparsa, sonuç felâket olabilir. Benden uyarması, gerisi onun bileceği iş! yasin geri döndü

        YASİN GERİ DÖNDÜ

        Yasin’in geçtiğimiz yıl elde edilen şampiyonlukta ne derece etkili olduğunu anlatmaya gerek yok. Dün oyuna girer girmez yaptıkları ile bize yeniden kendini hatırlattı. “Ben varken, sol kanatta başkası oynamaz” dedi.

        RODRİGUEZ MELO DEĞİL

        Rodriguez genç ve yetenekli bir oyuncu ama ön liberoda sırıtıyor. Eğer Galatasaray ondan faydalanmak istiyorsa belki de kanatta oynatılmalı. Ama dün gece bir kez daha gördük ki, asla bir Felipe Melo değil.

        Diğer Yazılar