Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YILLAR sonra belki de ilk kez, bir derbi öncesince böylesine ılımlı ve pozitif bir atmosfer vardı... İki ezeli rakip ve ebedi dost (!) olan Galatasaray ve Fenerbahçe, oynayacakları bu derbi öncesinde Avrupa’daki güçlü rakiplerini bir güzel yenmiş, hem ülke futboluna hem de camialarına büyük bir sevinç yaşatmışlardı... Avrupa kupalarındaki bu ortak başarı, derbi öncesi herkesin sinir ve stresini almış, atmosferi ise adeta pamuk şekerine çevirmişti. Sonra sahneye Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım çıktı... Çünkü bu atmosferin takımının işine yaramayacağını hocası Pereira’dan çok daha iyi biliyordu. Tehlikeyi sezdi ve yaptığı o açıklamayla, her şeyi bir anda tersine çevirdi. ‘Göreceksiniz, yine yeneceğiz. Buraya geldiklerinde korkudan ayakları titriyor’ diyerek, psikolojik savaş başlattı. Oyuncularına müthiş bir özgüven vererek, yeniden havaya soktu...

        Bu açıklamalar karşısında Galatasaray cephesinden ses çıkmayınca, ‘önce yenilmeyelim’ duygusuna kapılan futbolcular ise ilk 45’te futbol adına hiçbir şey oynamadı. Podolski ve Yasin dökülürken, Sneijder ise sert faullere maruz kalıp istediği oyunu oynayamadı. Evet, Galatasaray ilk devrede kötüydü ama Fenerbahçe’nin de o allı şallı yıldızlarına rağmen, oynadığı futbol, Cimbom’un sadece bir tık üzerindeydi. Nani, halı saha cambazları gibi sadece kendine ve tribüne oynuyor, Van Persie ise taraftarlarına saç baş yoldurtuyordu...

        İşte tam bu esnada sahneye hakem Fırat Aydınus çıktı. Selçuk’un Sabri’nin eline çarpan topta yan hakemin bayrağını görüp oyun duracak sanıp sinirlenerek kaleci Volkan’a gönderdiği top, sonrasında Fenerbahçe’nin ofsayttan attığı gole dönüştü! Ev sahibi ekip tartışmalı bu golle devreyi önde kapatırken, Hamza Hamzaoğlu ve Galatasaraylı oyuncular ise ‘Biz bu takımı yeneriz’ diyerek ancak devre arasında uyanabilmişti. Yapılan değişiklikler sonucu kendini bulmaya başlayan Galatasaray, son haftaların parıldayan isimleri Chedjou ve Hakan Balta’nın da müthiş oyunları ile Fenerbahçe’ye ikinci gol şansı vermedi. Bu yarıda da pes etmeyen isimlerin başında gelen Sneijder’ın yaptığı güzel asistle, sahadaki en kısa adamlardan biri olan Olcan Adın’ın savunma arasından attığı kafa golü ise Kadıköy’ü sessizliğe gömdü. Belki Cimbom 16 yıl sonra yine Kadıköy’de kazanamadı ama en azından yenilmeden de dönmeyi başarıp, yara almadı.

        CHEDHOU-HAKAN

        Sadece Chedjou dersek herhalde Hakan Balta’ya da büyük haksızlık etmiş oluruz. Her ikisi de yine mükemmel oynadı. Tecrübeleri ile işi bitirip, takımlarının son haftalardaki çıkışında en büyük paya sahip olan oyuncuların başında geldiler.

        PODOLSKİ ŞAŞIRTTI

        Son haftalarda attığı gollerle herkesin beğenisini kazanan Podolski, bu kez oynadığı futbolla herkesi şaşırtmayı başardı. İlk yarıda girdiği tüm pozisyonlarda ağır kaldı. Sağ kanatta hiçbir varlık gösteremedi. Kaleye tek bir şutu bile yoktu.

        Diğer Yazılar