Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sonuca hiç şaşırmadım, çünkü bekliyordum... Hamza Hamzaoğlu’nun bir gün bu kumarı oynayacağını da, sonucunun felâket olabileceğini de, 4-1’lik Gençlerbirliği maçı sonrası, ‘Madalyonun öteki yüzü’ diyerek yazmıştım. Üstelik, Arena’daki top toplayıcı çocuklara bile ‘Sneijder nerede oynar ?’ diye sorsanız bilirler diyerek!.. Evet, Hamza Hamzaoğlu Rize deplasmanında büyük bir kumar oynadı. Sneijder gibi, mevkisinde dünya çapında sayılı oyuncular arasında gösterilen gerçek bir ustayı, sırf kendi teknik direktörlük egosunu tatmin edebilmek adına, ‘nerede oynatırsam oynatayım, nasıl olsa çıkıp oynar’ mantığıyla, gidip ön libero yaptı. Sneijder’ın maçın başında tamamen kendi kalitesi ve pozisyon bilgisi ile attığı o golü de görünce, kendi kendine ‘Haklıymışım işte’ dedi. Ama ne yazık ki, kendi silahı ile kendi ayağına sıktığından haberi yoktu!

        Bununla da kalmadı... Bir de üstüne, geçtiğimiz yıldan beri takımını oynattığı 4-2-3-1 sisteminden vazgeçip, 4-4-2’ye dönerek, Burak ve Umut’u çift forvet olarak sahaya sürdü. İşin ilginç yanı, daha üç gün önce Benfica maçı sonrası iki golcüsünün de zaaflarından şikayet edip, hemen ardından ikisini birden Rize’de oynatmasıydı! Onun bu büyük kumarı, Sneijder’ın maçın hemen başında attığı güzel golle, 15 dakika kadar tuttu. Ama Selçuk’un sakatlanıp, kafaca maça hazır olmayan Rodriguez’in oyuna girmesiyle birlikte her şey bir anda değişiverdi. İspanyol oyuncunun pas hatasıyla başlayan atakla gelen beraberlik golü, Galatasaray’ın baskısını tamamen bitirdi. Rizespor Mehmet Akyüz’le bulduğu gollerle coşuyor, savunmanın önünde çaresizce çırpınan 10 numaralı Sneijder’ın durumu ise, içler acısı bir hâl alıyordu.

        Evet, koskoca G.Saray, sezon başında İnter’e sattığı Melo’nun yerini Sneijder’la doldurmaya çalışıyordu! İkinci yarıda Yasin ve Podolski’nin kanat değişimi, Alman oyuncunun attığı golle sahaya olumlu yansıdı. Hatta Olcan’ın golü ile Hamza Hamzaoğlu bir kez daha haklı çıkacak olmanın hayali ile sevindi ama maç henüz bitmemişti. Semih’in sakatlanması ve Umut’un gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla, Galatasaraylı oyuncular psikolojik olarak skoru koruma adına geri çekilince, felâketi getiren goller de peşi sıra geldi! Uzatmada yeniden iki gol, aslında Hamza Hamzaoğlu’nun oynadığı büyük kumarın da sonu oldu!

        BİLAL’İN KREDİSİ...

        Benfica karşısında kötü oynadı diye, Bilal’in kredisi bitti mi? Selçuk çıktığında oyuna Bilal değil de Rodriguez giriyorsa, o zaman İspanyol oyuncu Benfica maçında neredeydi hocam?

        MUSLERA’NIN ÇİLESİ...

        Şu maçları izledikçe herhalde tüm G.Saraylılar, en çok Muslera için üzülüyorlardır. Adam ne yapsa ne etse, yine de en fazla gol yiyen kaleciler arasına girmekten kurtulamıyor.

        Diğer Yazılar