Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray yönetiminin yerinde olsam, bu sabah ilk iş olarak Benfica kulübüne şöyle afilli bir teşekkür mesajı yayınlarım resmi siteden...

        ‘Sevgili Benficalılar... Astana ile oynadığınız son maçı 2-0 yenik duruma düşmenize karşın, 2-2 berabere bitirmeyi başardığınız ve Kazakları İstanbul’a toplam 3 puanla yolladığınız için, sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Sayenizde, Avrupa Ligi’ne devam ediyoruz. Bizi rezil olmaktan kurtardığınız için, minnettarız...‘

        Mesajın altına da kulüp başkanı Dursun Özbek’ten yöneticilerine, teknik direktör Mustafa Denizli’den futbolculara kadar, tek tek herkesin ismini yazarım...

        Öyle gecenin bir yarısı uykulu kafayla falan da yazmam ki bu mesajı, rezil olmayayım!..

        Gerçekten de ne kadar duâ etseler azdır Benfica’ya...

        Sayelerinde, adamları yenmeye bile gerek kalmadan Avrupa Ligi’ne gidiyorlar işte... Şampiyonlar Ligi’nin en kötü takımını iki maçta da yenememişsin zaten kimin umurunda ki! Galatasaray taraftarını, kendi evinde ve mabedinde, Astana diye bir takımın önünde son 10 dakikada kalpten öldürsen ne yazar?

        Maçla ilgili tekniktaktik hiçbir şey yazmak istemiyorum aslında ama benim koltuğumda oturup da kendini teknik direktör sanıp taktik verenleri görünce de, yazmadan edemiyorum yine... Mustafa Denizli, daha önce Chedjou’yu kaç kez ön libero oynarken izledi acaba? Bir, üç ya da beş... Hiç zannetmiyorum!

        Olsa olsa, Florya’da yaptırdığı son antrenmanlarda izlemiş ve beğenmiş olacak ki, sırf bir iki köşe yazarı Kasımpaşa maçından sonra yazdı diye, herhalde Chedjou’yu orada oynatmış olamaz!

        Yılların tecrübesi koskoca Mustafa hoca, herhalde böyle bir şey yapmaz... Tıpkı yine bir köşe yazarı yazdı diye, ilk maçında ilk 11’de oynattığı Emre Çolak’ı, artık 18’e bile almadığı gibi!

        Peki ya Bilal Kısa’nın suçu ne bu takımda acaba? Onu da Hamza Hamzaoğlu getirdi diye mi bu çilesi?

        Yahu, zaten kendi evinde ve kendi seyircin önünde baskı kurarak oynamayı amaçlıyorsun. Oyun üstünlüğünün bariz bir şekilde sende olması gerektiği aşikâr...

        O zaman orta sahada hiç oynamayan Chedjou mu, yoksa Bilal mi? Jem Karacan’ın dan Emre Çolak’a ve Rodriguez’e kadar herkes tek tek oynarken, Bilal’in tek hatası, o bölgede hepsinden iyi oynamak mı?

        Son sözüm de, tüm futbolculara...

        Gidin evinize şu maçı bir daha izleyin ve düşünün bakalım...

        İki takımı da tanımayan ve ilk kez bu maçı izleyen birine, ‘Hangi takım G.Saray?’ diye sorsak ne der acaba...

        Siz düşünedurun, ben kendi adıma cevabı vereyim. Şu halinizle o üstünüzdeki formaları çıkarsak, Astana’dan daha kötü bir takım olduğunuz kesin! En azından onlar, birbirleri için savaşıp mücadele ediyorlar.

        Peki ya siz ?

        WESLEY SNEIJDER

        Daha önce seni eleştirmek için ‘bir kez değil, iki kez düşünmek gerekir’ diye yazdığım için, tam 3 kez düşündüm Wesley ama, sen de 3 maçtır hiç ortalıkta yoksun zaten! Pardon, varsın aslında... Ya gönderilen hocanın ardından önce sallayıp sonra ona cepten mesaj atıp, ‘öyle demedim’ derken... Ya da maç öncesi takım arkadaşların protesto edilirken, sen tek başına tribüne koşup yumruk şov yaparken!

        Diğer Yazılar