Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mustafa Denizli gibi tecrübeli bir hocayı anlamakta, ciddi sıkıntılar çekiyorum...

        Uzun süre sonra ilk kez, özellikle ilk yarıda iyi mücadele eden, rakibe basan ve goller bulup devre arasında soyunma odasında bu kadar rahat giden bir takım, ancak böyle bir oyuncu değişikliği ile maçı verme noktasına getirilebilirdi! Ve yine ilk kez uzun bir aradan sonra rahat bir maç izleyeceğini düşünen seyirci, ancak bu kadar kandırılırdı... Mustafa hoca ikinci yarıda yaptığı Tarık- Rodriguez değişikliği ile az kalsın galibiyeti vererek, takımının kaderi ile oynuyordu...

        Aslında herkes havaya kalkan tabelada ilk olarak oyundan çıkan Tarık’ın numarasını görünce ‘ohh be’ dedi. Çünkü Mustafa Denizli, sahada hiçbir varlık gösteremeyen Tarık’ı kenara alarak doğru bir iş yapıyordu... Ama yerine Sabri’yi almayıp Rodriguez’i oyuna sokunca bütün devreler bir anda yandı! Tıpkı Mancini’nin yaptığı gibi macera arayarak Semih’i sağ beke çeken Mustafa hoca, Akhisarlı oyunculara resmen ‘Buyurun buradan gelin’ dedi. Chedjou orta alandan stopere, oyuna giren Rodriguez’de Bilal’in yanına geçince, bu bölgede top kayıpları da başladı. Sonrası zaten bildik bir film gibi... Akhisar’ın golü ile başlayan ve maçın bitiş düdüğüne kadar ecel terleri dökülen dakikalar... Ve maçın bitimine 2 dakika kala Yasin - Sinan değişikliği beni şaşırtan ikinci büyük hata! Rakibin bağıra bağıra senin sağından gol için geldiği dakikalarda burada Sabri’yi düşünmek yerine, sol kanatta değişiklik yapmak acaba niye?

        Başında da belirttiğim gibi, Mustafa hocayı anlamak gerçekten zor...

        Neden hâlâ kendisine fikren yardımcı olabilecek, en azından bu gibi tercihlerinde onu uyaracak, tıpkı zamanında kendisinin Jupp Derwall’a yaptığı gibi sesini çıkarabilecek bir yardımcı antrenör getirmiyor, bilmiyorum. Oysa 57 yaşında Galatasaray’ın başına gelen Derwall’in, 35 yaşındaki genç bir adama 3 yıl boyunca nasıl güvendiğini ve onu Türk futboluna nasıl gencecik bir hoca olarak armağan ettiğini hatırlaması yeterli!

        Eğer 66 yaşına gelen Mustafa Denizli, 57 yaşındaki Derwall’in yaptığı gibi genç bir hocayı kendinden sonra bırakmayacaksa, bence bencillik ediyor ve ‘her şeyi ben yaparım’ diyor demektir.

        Oysa Florya artık eski Florya, oradaki oyuncular da eski oyuncular değil... Sevgili Mustafa hoca bunu 3 hafta içinde anlayabildi mi bilmiyorum ama her şey birlikte yemek yiyerek çabucak hallolacak gibi gözükmüyor.

        UMUT VE BİLAL

        Umut belki de bu sezon en iyi maçını oynadı. Üzerinde bu kadar baskı varken, bu şekilde mücadele etmesi, takdir edilecek bir durumdu... Bilal ise bana göre Selçuk’u hiç aratmadı. Zaten Bilal’i değerlendirirken Melo’yu değil de onunla aynı özellikleri taşıyan Selçuk’u baz almak, bence en doğrusu.

        TARIK VE RODRİGUEZ

        Tarık’ı ilk izlediğimde, umutluydum. Ama o Tarık gitti, yerine kendini bir damla geliştiremeyen bu Tarık geldi. Rodriguez’e gelince, bu çocuk nasıl Real Madrid’in alt yapısında gelmiş diye düşünüp şaşkınlık geçiriyorum!

        Diğer Yazılar