Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son saniyede gelen gol yazımı değiştirmeyecek... Çünkü tıpkı bu golün unutturduğu hatalar gibi, biz de söylenmesi ve sorgulanması gereken bazı şeyleri çabuk unutuyoruz... O nedenle durumu tespit edebilmek için sık sık yazmakta fayda var.

        Şimdi size bazı sorular soracağım ve altlarına kendi cevaplarımı da yazarak, sizden de bu sorulara dürüstçe cevap vermenizi isteyeceğim...

        1- Galatasaray yönetimi Riekerink’i neden gönderdi?

        Cevap: Hollandalı hocanın Beşiktaş’la aradaki 5 puanlık farkı kapatıp, Galatasaray’ı şampiyonluğa ulaştıracağına inanmadıkları için...

        2- Peki Galatasaray yönetimi İgor Tudor’u neden getirdi?

        Cevap: Tudor’un Beşiktaş’la aradaki 5 puanlık farkı kapatıp, Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıması için!

        3 - Sonuç ne oldu?

        Cevap: Üç hafta önce Beşiktaş’la aradaki puan farkı 5’ken, şimdi 10 oldu... Şampiyonluk umutları da tıpkı Eren’in 90 artı 6’da attığı o son saniye golü gibi mucizelere kaldı. Dahası, ikinci Başakşehir’le olan puan farkı da açıldı. Yani, şampiyonluk umutları tükenirken, ikinci olup Şampiyonlar Ligi’ne gitme şansı da tehlikeye atıldı.

        Şimdi size yeniden soruyorum ve samimi bir cevap bekliyorum... Eğer Tudor’un yerine yerli bir teknik direktör gelseydi ve 5 puanlık farkı 10’a çıkarıp şampiyonluk umutlarını bitirseydi ne düşünecektiniz?

        Üç hafta önceki durumu unutup, “Zaten bu sezon şampiyon olamazdık, kalsın da şimdiden yeni sezon hazırlıklarına başlasın” mı diyecektiniz, yoksa Rize’ye Bruma’yı götürmeyerek aslında şampiyonluk şansını o büyük disiplin kompleksiyle (!) etkileyen o yerli hocayı, yerden yere mi vuracaktınız?

        Peki o yerli hoca, Rize’de sol bek oynattığı Semih’i Antalya’da sağ bek oynatsa, kazanmak zorunda olduğu Beşiktaş derbisine ise 3’lü savunma görüntüsü adı altında aslında ‘kaybetmeyeyim’ düşüncesiyle 5’li savunma ile korkakça (!) çıksa, ne yorum yapacaktınız?

        Florya’da yaşanan sıkıntılardan bahsetmiyorum bile... Sneijder meselesi, zamansız yapılan ağır antrenmanlar sonrası oluşan sakatlıklar, takımın kimyasına uymayan sistem denemeleri de cabası... Elimizi vicdanımıza koyalım ve cevap verelim. Şayet Eren son saniyede o golü atmış olmasa ve Galatasaray biraz da şansıyla zar zor kazanmasa, şimdi ne düşünüyor olacaktınız?

        Bana hiç kızmayın... “Kazansak da hep eleştiriyorsun” demeyin... Evet eleştiriyorum, çünkü 2-0 öne geçen G.Saray’ın, skorun 2-2’ye gelmesine izin verip, son saniyede attığı golle maçı kazanmasına göre yazı yazmıyorum.

        Tabii ki bu takım Tudor’un takımı değil... Elbette zamanla iyi işler de yapabilir, buna inanıyorum ama, en kritik haftada bu takımı şampiyonluktan edecek hatayı yapmasını da unutmuyorum.

        Yoksa, kaçan şampiyonluk için en son suçlanacak kişinin Tudor olduğunun ben de farkındayım. Ama başa dönecek olursak, Tudor’un en kritik haftada G.Saray’ı şampiyon yapması için göreve getirildiği unutulmamalı. Şayet amaç o değildi ve Tudor gelecek yıl bu takımı şampiyon yapsın diye getirildiyse, ona bir şey diyemem. Ancak şu yorumu yaparım...

        Bu durumda Riekerink de kalsaydı, en kötü bu takımı ligde ikinci ya da üçüncü yapardı. Florya’da onca tantana kopmazdı, Tudor’un sezon sonuna kadar Karabük’te neler yapabileceğini görmek için de fırsat olurdu.

        Diğer Yazılar