Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray’ın ligde kalma umutları neredeyse tükenmiş bir Adanaspor karşısında bu maçı kazanması sürpriz değildi. Asıl kazanamasaydı ayıp olurdu!.. Beklenen oldu ve Sarı-Kırmızılılar, kafaca çoktan ligden düşmüş olan Adanaspor’u farklı mağlup etti.Bana göre asıl sürpriz olan, İgor Tudor’un Wesley Sneijder’ı böyle bir maçta bile yedek bırakmasıydı. Tudor, bu kararı ile Hollandalı yıldızı gelecek yıl Galatasaray’da istemediğini, artık açık seçik ilan etmiş oldu!

        Önce maçı şöyle bir özetlersek... İlk yarıda zayıf rakibi karşısında beklenenin aksine kötü oynayıp İtandje’ın hediyesi ile yarım pozisyondan bir gol bulan bir Galatasaray varken, ikinci yarıda ise Rodrigues’in şık golü ile zincirlerini kırıp coşan bir Galatasaray vardı...İgor Tudor Cavanda’yı Trabzonspor deplasmanında çok beğenmiş olacak ki, yine ilk 11’de 3’lü savunmanın sağında sahaya sürmüştü.

        Ahmet Çalık ortada, Semih sol stoperde görev alırken, top rakibe geçtiğinde sol beke kayan Linnes’le birlikte, 3’lü savunma da 4’lü savunmaya dönüşüyordu... Yasin hep oynamak istediği yerde yani sakat olan Bruma’nın yerine sol kanatta başlamasına rağmen, performansı ile ilk devrede hayal kırıklığı yarattı. Rodrigues ise sağ kanatta daha etkili gözüktü... Podolski, Eren’in hemen arkasında oynasa da, Selçuk ile yan yana oynayıp bu ikiliye destek olma görevini üstlenen Josue maça tutuk başlayınca, istenen pozisyonlar da bir türlü gelmedi. Rodrigues’in ikinci yarının hemen başında gelen güzel golü Adanasporlu oyuncuların direncini kırınca işler kolaylaştı. Sonrasında gelen penaltı golleriyle de farka gidildi...

        Burada ilginç olan şey, Tudor’un maç 4-0’a geldikten sonra kulübedeki Sneijder’ı oyuna sokması oldu... Hırvat hoca işler istediği gibi gidince, ikinci mesajını da açıkça verdi. İş bittikten sonra önce Sneijder’ı, sonra da De Jong’u oyuna alarak verdiği mesajın üstüne bir de imzasını attı. Açıkça “Ben siz olmadan da kazanırım” dedi.

        Şimdi merak ettiğim şu?

        Adanaspor gibi zayıf bir takip karşısında Sneijder kumarını oynayan ve kazanmış gözüken Tudor, acaba Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında da bu kumarı oynayabilir mi? Peki oynarsa, bu kez kazanan kim olur?

        Tudor mu, yoksa Sneijder mı?

        Umarım bu savaşın sonunda kaybeden, Galatasaray olmaz!

        Diğer Yazılar