Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Roberto Mancini, bu maçtan önce Rizespor teknik direktörü Uğur Tütüneker’e telefon açıp, “Siz ve oyuncularınız, bizim takımda kimin oynamasını istemezsiniz ?” diye sorsa herhalde telefonun diğer ucundan sadece Uğur hoca değil, Rizespor’un malzemecileri de dahil olmak üzere hepsi bir ağızdan haykırarak, “Didier Drogba” cevabını verirdi!

        İtalyan hoca, Drogba’yı Rize deplasmanına götürmeyerek, öylesine kritik bir haftada, öylesine büyük bir hataya imza attı ki, hem rakibini rahatlattı hem de şampiyonluk yolundaki en büyük rakibi olan Fenerbahçe’nin ekmeğine resmen yağ sürdü!

        Rizesporlu oyuncuların yakaladığı pozisyonlardaki büyük beceriksizlikleri olmasa, bu maç çok daha farklı bir sonuçla da bitebilirdi. Mancini belki de biraz da şansı sayesinde, üç puanı bırakacağı bir maçta bir puan alarak, yine de ucuz kurtulmuş oldu!

        Mancini’nin Drogba’sız çıktığı bumaçta, Burak Yılmaz’ı ileride tek başına bırakarak 4-1-4-1 sistemi ile karşılaşmaya başlaması, bana göre ikinci büyük hatasıydı. Herkes Umut’un ileri ikilide yer alacağını düşünürken, İtalyan hoca ise onu sağ kanada sürdü. Dahası, Sneijder da solda oynuyor, herkes bulunduğu mevkiye adeta isyan ediyordu...

        İlk 45 dakika boyunca, bu dört oyuncunun oyun içindeki huzursuzluğu ve mevkilerindeki mutsuzluğu açıkça hissedildi. İleride yalnız kalan Burak, sadece Sneijder’in bir ara pasyla pozisyon bulup, onu da oldukça yumuşak bir vuruşla harcarken, başka da pozisyona giremedi.

        Yekta’yı savunmanın önüne libero olarak koyup, hemen önüne de Selçuk ve Melo’yu yerleştiren Mancini, orta sahaya hakim olmak istese de, işler hiç de planladığı gibi gitmedi. Haftalardır büyük bir düşüş yaşayan Selçuk’un yetersizliği, Sneijder’ın isteksizliği ve Burak’ın çaresizliği, aslında maçın özeti gibiydi.

        Karşılarında Drogba gibi büyük bir golcüyü görmeyen ve psikolojik olarak da oldukça rahatlayan Rizesporlu futbolcular, ileride de basmaya başlayınca, her iki yarıda da ciddi pozisyonlar buldu. Öyle ki, Galatasaray’ın attığı gol bile onları durdurmaya yetmedi. Umut Bulut 1-0’dan sonra yalakadığı net pozisyonu gole çevirip farkı ikiye çıkarabilse, belki oyunun kaderi yine değişecekti. Ama futbolun adaleti, Mancini’nin yakasını bırakmadı. İtalyan hocanın, aklınca dünyanın en büyük oyuncularından birine kesmeye kalktığı cezayı, futbol affetmedi!

        NOT: Bu arada yorucu geçen Chelsea maçının ardından oynanan 90 dakikada Mancini’nin golü yedikten sonra oyuncu değişiklikleri için son dakikaları beklemesi de ayrı bir skandaldı.

        Diğer Yazılar