Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu maça bakıp yapılacak en kolay yorum, ‘İşte Drogba... Bu adam nasıl Rize’ye götürülmez ?’ şeklinde olabilir. Ancak bu yorum, ne yazık ki oldukça bayatlamış bir ifade olarak kalacaktır. Çünkü dün tek başına şov yapan 36 yaşındaki yaşayan efsane, başta kendisine yorgun ve yaşlı iması yaparak onu Rize’ye götürmeyen Mancini olmak üzere, halâ masaya oturmayan yöneticilere ve kendisini eleştiren herkese, gereken futbol dersini vermiştir. Üstelik, halâ yaşlı ve yorgun bir futbolcu olup, hafta arası oynadığı milli maça rağmen!

        Gelelim, yazımızın başlığındaki asıl konumuza... Hafta içinde İsveç’le oynanan milli maçta dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Ama maçın hemen sonrasında, karşılaşmayı yorumlayan sevgili Hasan Şaş’ın da ifade ettiği gibi, Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takım, İsveç karşısında ilk kez yeni bir sistemle, yani 2-5-3 düzeni ile oynadı ve iyi bir futbolla kazandı... ‘Şimdi bunun G.Saray’ın Akhisar maçıyla ne ilgisi var?’ demeyin. Çünkü dün G.Saray, ilk kez Terim’in buluşu olan 2-5-3’le oynadı. Açıkçası 3 gün arayla 2 maçta da üst üste karşımıza çıkan bu sistemlerin tesadüf olduğunu, hiç sanmıyorum! Mancini belli ki, Fiorentina’dan bu yana iki kez halefi olduğu Terim’i iyi takip ediyor. Bunu Akhisar önündeki sisteme bakınca bir kez daha anladım. Hep 3’lü savunmayla karşımıza çıkan İtalyan hoca, dün ilk kez yeni sistemi denedi ve oldukça başarılı oldu. Esasında bu sistemde, orta sahadan ileri geri çalışan beklerin önemi çok büyük. Bu bekler milli takımda Caner ve Gökhan olurken, G.Saray’da ise aynı işi benzer özelliklere sahip olan Telles ve Eboue yaptı. Ay-Yıldızlılar’ın göbekteki iki son adam Semih ve Ersan olurken, dün aynı işi yine Semih ve partneri Hakan yapıyordu. Terim’in ileri üçlüsü Burak, Mevlüt ve Arda’dan oluşurken, Mancini’nin ileri üçlüsü ise Burak, Drogba ve Sneijder’den oluştu. Selçuk’un cezalı olması sebebiyle orta sahasını Yekta, Ceyhun ve Melo üçlüsü ile oluşturan İtalyan hoca, savunma özellikleri ön planda olan bu oyuncuları sayesinde, Melo’yu biraz daha öne çıkarma imkanını buldu. Top kendilerindeyken 2-5-3 dizilişi ile oynayan G.Saray, top rakibe geçtiğinde ise Eboue ve Telles’in savunmayı takviye ederek 4-4-2’ye dönüp rahat bir galibiyet aldı.

        Milli Takım’da Fatih Terim’in yardımcılığını yapan Hamza Hamzaoğlu hocanın, kendisinin de iyi bildiği bu sisteme elindeki oyuncu yapısı nedeniyle gereken cevabı verememesi ise farklı skoru getirdi. Bu arada Galatasaray’ın, üst üste üç maçta (Chelsea, Rize, Akhisar) kornerden bulduğu golleri de unutmayalım. Sneijder, skora katkısını ve bu istekli oyununu Londra’ya da taşırsa, G.Saray, İngilizler’e kabus gibi bir gece yaşatabilir.

        Diğer Yazılar