Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Önce Şampiyonlar Ligi’nde ardından da ligde havlu atan Galatasaray’ın elinde tutunacağı tek bir dal kalmıştı, o da Türkiye Kupası... Ama haftalardır yaptığı hatalarla takımını göz göre göre uçuruma doğru sürükleyen ve asla hatalarını kabul edip burnundan kıl aldırmayan sinyor Mancini, sonunda o dalı da kırmayı başardı!

        Mancini, şu maçın CD’sini evine götürüp bir daha izlese ve bana Kayserispor maçından sonra basın toplantısında söylediği o sözleri bir daha düşünse keşke... Altıncı haftadan sonra devraldığı takımın durumuna bir daha baksa, oynadığı futbolu bir daha incelese! O takımın, iki sene üst üste şampiyon olmuş ve iki defa Fenerbahçe’nin elinden Süper Kupa kaldırıp, Şampiyonlar Ligi'nde de çeyrek final oynamış bir takım olduğunu sadece ben değil, onu getiren başkanı da ona söyleyebilse! Ve yine o takımın, 6 hafta sonunda nağmağlup bir şekilde, Beşiktaş derbisini de 70 bin Siyah-Beyazlı taraftarın önünde kazanmış bir takım olarak kendisine verildiğini öğrense! O zaman Galatasaray’ı ne hale getirdiğini anlayıp, acaba yine benimle basın toplantısında tartıştıktan sonra, ‘Dürüst olun biraz’ diyebilir mi?

        Galatasaray defansının içler acısı durumunu anlatmak için, ilk yarıda Bursaspor’un kaçırdığı 4 net gol pozisyonunu da unutup, ikinci yarının hemen başında kornerden gelen gole şöyle bir bakmak yeterli aslında... 1,89’luk Burdisso ve 1,84’lük Hakan Balta gibi iki uzun stopere rağmen, yükselerek kafayla golü atan isim 1.73’lük Volkan Şen! Ne yorum yapılır, gerçekten bilemiyorum.

        Burdisso gibi bir stoperi taa Arjantin’de gidip bulan ve transferin son gününde getirip Galatasaray forması giydirenleri tebrik etmek gerek! Herhalde böylesine ağır, böylesine yavaş hareket eden bir stoperi bulmak da öyle kolay bir iş olmasa gerek! Gerçi Burdisso çok kötü de, diğerleri çok mu iyi sanki? Alınan diğer 8 oyuncudan Telles dışında, bu takımda oynayabileni yok zaten!

        Evet, fazla da uzatmamak gerek. Çünkü, bu yönetim anlayışı ve bu hoca ile Galatasaray’ın felakete doğru sürüklenmeye devam ettiği gün gibi ortada! Bir mucize olur da her şeyi tersine döndürür mü bilmiyorum. Ama eğer böyle gitmeye devam ederse, Fenerbahçe derbisi her şeye gebe, hatta bu maç sonrası bile!..

        Diğer Yazılar