Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL’DA oynanan ilk maçın tam tersini Bursa’da izledik dün gece... Arena’da 2-0 öne geçip 2-2’lik beraberliğe engel olamayan Galatasaray, bu kez Bursaspor karşısında 2-0 yenik duruma düştükten sonra, inanılmaz bir geri dönüşle 5 gol birden bulup, unutulmaz bir yarı final zaferine imza attı.

        Bu gecenin baş mimarı kim diye soracak olursanız, bu kişinin tek başına Wesley Sneijder olduğunu söyleyebilirim. Hollandalı oyuncu, müthiş bir doksan dakika çıkarıp, enfes bir futbol oynadı Bursa’da... Finali herkesten çok istedi, tek başına da bu maçı kazandırdı. Eğer ilk yarının son dakikasında o golü atmasaydı, inanın bu maç ikinci yarıda kolay kolay dönmezdi.

        Maçın başından sonuna kadar hem takımına liderlik yaptı, hem de tüm ataklara yön verdi. Tabii ki onun bu kadar verimli bir futbol oynamasındaki en büyük etken, haftalardır onu sol kanatta hapsederek kısıtlayan Mancini’nin, Bursa’da bu inadından vazgeçip, yıldız oyuncuyu forvet arkasında oynatması oldu. Gerçek bir 10 numara gibi gerçek mevkisinde oynama şansını bulan Sneijder, oynadığı futbolla hem coştu hem de arkadaşlarını coşturdu.

        Hal böyle olunca da, forvette sadece Burak’la çıkıp, risk alan İtalyan teknik adam da oldukça rahatladı. Aslında ileride işler bu kadar iyi giderken, Galatasaray savunması ise geride maça yine çok kötü başlamıştı. Mancini’nin Veysel’i de stoper gibi Sabri ile Semih’in arasına koyarak başladığı ilk 45 dakika, yenilen 2 golle felaketle sonuçlanacaktı. Ama başında da belirttiğimiz gibi imdada Sneijder yetişti.

        Burak, Selçuk ve Melo üçlüsü de Sneijder’e ayak uydurmaya başlayınca, ‘gitti’ denilen tur, büyük bir coşkuyla geri geldi. Sonuçta Galatasaraylı futbolcular uzun bir aradan sonra ilk kez formalarına yakışır bir mücadele ve birliktelik örneği sergileyip, o özlenen Galatasaray ruhuyla, Türkiye Kupası’na dört elle sarıldı.

        Diğer Yazılar