Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sonda söyleyeceğimi en baştan yazayım... Bu sonuç, sezona 4. yıldız parolasıyla başlayan Galatasaray için ancak tek bir kelimeyle anlatılır; ‘REZALET’! Acaba sinyor Prandelli haftalardır ne yaptığını, ya da futbolcular sahada ne oynamaya çalıştıklarını biliyorlar mı? Gerçekten çok merak ediyorum... Tamam, her hocanın bir sistemi vardır, elbette buna saygı duymak gerekir. Ama uygulanan sistemin, o takımın oyuncu yapısına ve ülke futbolunun eğitim sistemine uymadığını göre göre ısrar etmek, acaba ne kadar doğru?

        Prandelli aslında dün Balıkesir’de bu sistemin çöktüğünü anladı anlamasına ama, ilk devre bittiğinde tabelada çoktan 2-0 yazıyordu. Buna rağmen sanki sahadaki durumdan çok memnunmuş gibi, ikinci yarıya başlarken yine de müdahele etmedi. 60’a kadar bekledi ve sonra sahada gezinen Dzemaili ve Bruma’yı çıkarıp, Emre Çolak ile Umut’u oyuna alarak, 4-4-2’ye dönmeyi akıl edebildi.

        Esasında bu çöküşün bir başka ayrıntısı da Prandelli’nin, Yasin ve Tarık gibi iki hızlı oyuncuyu bekten öne doğru çıkararak, orta 3’lüyü 5’liye dönüştürme düşüncesiydi. İtalyan hoca, Sneijder ve Bruma’yı yalnız kalan Burak Yılmaz’ın sağına ve soluna kaydırarak, top kendilerindeyken 2-5-3 gibi bir sisteme dönmeyi düşündü. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Balıkesirspor’un attığı iki golde de, savunmada dengesiz yakalanan Semih ve Chedjou, çaresiz kaldı. Rakibini küçümseyen ve Süper Ligi tanımadığı halde ısrarla yerli bir yardımcı hoca istemeyen Prandelli, hatasını bu mağlubiyetle pahalıya ödedi. Hem kendisine olan güveni sarstı, hem de daha şimdiden koltuğunu tartışılır hale getirmeyi başardı...

        Tabii ki tek suçu ona yüklemek de doğru değil! Sahada ne oynadığını bilmese de ne oynaması gerektiğini iyi bilmesi gereken futbolcular olsa, bu maç 2-0’dan da döndürülebilirdi. Kimse kusura bakmasın ama hiçbirisi, arkasından ‘tribüne oynuyor’ dedikleri bir Melo kadar sahaya yüreklerini koyamadı. Giydikleri o formanın hakkını veremedi! Son olarak Prandelli’nin, Olcan Adın gibi bir oyuncuyu kadro dışı bırakması da (eğer geçerli bir sebebi yoksa) ayrı bir skandaldı! Rezalet! Uygulanan sistemin, oyuncu yapısına ve ülke futbol anlayışına uymadığını göre göre yanlışta ısrar etmek, neyin inadıdır?

        ✖ DZEMAILI OYNAYAMAZ

        Galatasaray Yönetimi’nin son dakikaya sıkıştırdığı iki yabancı oyuncu transferinin de ‘fiyasko’ ile sonuçlanacağını ciddi ciddi düşündüğümü söylemeliyim. Pandev ekstra bir golcü değil. Prandelli’nin ısrarla forma verdiği Dzemili ise bu haliyle bu takımda oynayamaz! Son dakikada alınan bir yabancı oyuncu, ancak Drogba gibi bir isimse buna kimsenin itirazı olmaz. Ama fark yaratan bir oyuncu değilse ki, Türkiye’de bu ayarda çok oyuncu var, hele hele bir de 5 yabancı kuralı varsa, işte o zaman Dzemaili Galatasaray’a çok fazla lüks kaçıyor!

        Diğer Yazılar