Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Önceki gün açıklanan temmuz ayı işsizlik verilerinde en dikkati çeken, genç işsizliğinin son üç ayda 2.8 artışla yüzde 19.1’e ulaşmasıydı. Belki de bu verilerin bir gün sonrasında bu yazıyı yazıyor olmam, yazımın içeriğini tamamen değiştirdi.

        Meraklıları bilir, Venedik’te 14 yıldır düzenlenen Uluslararası Mimarlık Sergisi, La Biennale di Venezia’da bu yıl ilk kez Türkiye Pavyonu yer aldı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın koordinasyonunu yürüttüğü Türkiye Pavyonu, 21 destekçinin katkılarıyla 2014-2034 yılları arasında Venedik Bienali’nin iki ana sergi alanından biri olan Arsenale’de tahsis edilen yeni mekânda yer alacak. Bu, işin sanatsal ve umut verici yanı.

        Biz de hafta sonunda bir grup Türk mimar ve mimarlık öğrencisiyle sergiyi gezdik. Ytong’un düzenlediği “Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık” konulu Mimari Fikir Yarışması’nda kazanan 4 projenin ekip üyeleri, ödül olarak jüri üyeleri ile birlikte üç gün süreyle İtalya’nın Venedik kentinde düzenlenen 14. Uluslararası Venedik Bienali’ni izleme ve değerlendirme fırsatı buldular. Dönüşüm sürecinde, bugünün mimarlık ve kent ortamına eleştirel bir bakış geliştirmeye davet eden Ytong Mimari Fikir Yarışması; tümüyle dijital platformda yürütülen yarışma süreci, her türlü medya türüne açık katılım imkânı ve ödül olarak “Venedik Mimarlık Bienali gezisi” ile mimarlık yarışmalarında bir ilke imza atmış oldu.

        Genç mimar adayları, kendi sokaklarından, şehirlerinden yola çıkarak eleştirel bir yaklaşımla oluşturdukları fikir yarışmasının sonunda, büyük bir hayali de gerçekleştirmiş oldular.

        Gençlerin, henüz öğrenciyken, mesleki yarışmaların içinde yer almasını, mezuniyet sonrasında karşılaşacakları sorunları en aza indirmek, profesyonel hayata yaklaşmak açısından çok olumlu buluyorum. Özellikle genç işsizliğinin böyle yükseldiği bir Türkiye’de bence şirketlerin sosyal sorumluluk projeleri ve istihdam politikaları oluşturulurken, bu sorun temel alınmalı.

        Çatalca’daki fabrika, üretimi 2 milyon metreküpe çıkaracak

        Ytong'un Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nükhet Demiren de yarışmanın sonunda üç gününü gençlerle geçirdi. Demiren ile bu sürede sıklıkla sohbet ettik. Duvar sektörünün yüzde 25’inde kullanılan gaz betonda şirketin payı yüzde 60, yıllık üretimleri 1.5 milyon metreküp. Şirket, 40 milyon Euro’luk yatırımla Çatalca’da yeni yapılan fabrikayla bunu 2 milyon metreküpe çıkaracak. Nükhet Demiren, ilk 50 yılda ürünü tanıtmaya ağırlık verdiklerini, ancak yeni dönemde artık buna gerek kalmadığını söylüyor. Sektör, ürüne inanmış. Ytong’un bundan sonraki hedefi, geçtiğimiz yıl kurulan Ytong Akademi’de daha çok gence dokunmak, onlar için akılda kalacak şeyler yapmak.

        Diğer Yazılar