Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genç nüfus Türkiye’nin hem cazibesi, hem de yumuşak karnı. TÜİK’in son açıkladığı işsizlik verilerine göre ülke genelinde yüzde 9.8 olan işsizlik oranı gençlerde yüzde 18.2’ye yükseliyor. Üstelik her yıl 800 bin genç iş aramak için pazara çıkıyor. Kamunun istihdam yaratma ihtimali ekonomik modelle azalırken, özel sektör de verimlilik baskısıyla daha az insanla daha fazla iş yapmanın yollarını arıyor.

        Peki ne olacak?

        Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek Geleceğin Gücü Girişimciler ‘G3 Forum’ ile ilgili sohbet etmek için önceki gün bir araya geldiğimiz TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile de sohbetimiz bu konu üzerinde yoğunlaştı. İşsizlik sorunu yaşayan gençleri, ‘patlamaya hazır bomba’ diye tanımlayan Ali Sabancı, “Mezun olan 800 bin kişinin 5’te 1’i iş bulamıyor. Girişimcilik istihdam yaratmak için bir fırsat. Dünyada yeni istihdam yaratan firmaların çoğu 5 yaşında. Oluşturduğumuz platformla gençlere, girişim yapmalarını sağlayacak motivasyonu vermeye ve sistemi oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

        YIRTICI FİKİRLER

        2009 yılında TOBB’un öncülüğünde oluşturulan platform içinde bugün STK’lar üniversiteler, Ankara ve yatırımcıların olduğu büyük bir yapıya dönüştü. 2009 yılında yapılan ankette Türkiye’de girişimci oranı yüzde 6 iken, bu yılki veri ise 12. Türkiye’de girişimci olmak isteyenlerin oranı yüzde 31 iken bu, gelişmiş ülkelerde yüzde 14 civarında. Türkiye’nin girişimcilik alanındaki en büyük etkinliği Geleceğin Gücü Girişimciler ‘G3 Forum’, bu yıl 4. kez Türk iş dünyasının önde gelen isimlerini, girişimci adaylarını, öğrencileri ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirecek. 18 Kasım’da İstanbul Suada’da gerçekleştirilecek G3 Forum’un bu yılki sloganı ‘Yırtıcı Fikirler’.

        Katılımcılara, ‘kaplan gibi cesur musun, kurt gibi cin fikirli misin, şahin gibi ileri görüşlü müsün, baykuş gibi bilge misin?’ diye sorulacak. Katılımcılar da, yuvarlak masalarda mentorlara hukuktan yatırıma kadar her alanda soru sorma imkânı bulacak.

        Kapanış bölümünde de son dönemin en popüler isimlerinden Acun Ilıcalı, genç girişimcilerin sorularını yanıtlayacak. Ilıcalı ayrıca, Ali Sabancı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un sorularını cevaplayacak.

        Diğer Yazılar