Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’nin ünlü modacısı Dilek Hanif, dünyaca ünlü lüks markaların distribütörü İtalyan Sarı Spazio ile anlaştı. Bu anlaşmayla Dilek Hanif markası, Jenny Packham, Florentina Braccialini, Tailor Cloth, Ermenegildo Zegna ve Jacob Cohen gibi 17 lüks marka ile birlikte pazarlanacak. Dilek Hanif’in hedefi 2018’e kadar dünya genelinde 100 satış noktasına ulaşmak.

        İHRACATA AĞIRLIK VERECEK

        Geçtiğimiz günlerde Hanif ile bir araya gelip, iç piyasa ve ihracat hedeflerini konuştuk. Türkiye’nin ilk tasarım markalarından birini yaratan Hanif, 1991 yılında girdiği pazarda bugün Jane Fonda gibi Hollywood ünlülerinin tercih ettiği bir marka haline geldi. Hazırgiyim, Hanif’in, annesinin yanında başlayarak sektöre girmesinin yolunu açan bir alan. Hanif bir anlamda, yeni büyüme hedefine ulaşabilmek için işe başladığı noktaya dönmüş oldu.

        Üç yıldır Paris, ABD gibi pazarlarda satış yapan Hanif, kısa süre önce İtalyan Sarı Spazio ile 3 yıl süreli bir distribütörlük anlaşması yaptı. Bu, 5 kıtadan 13 ülkede 24 satış noktası bulunan Hanif’in, yeni hedefine ulaşabilmesi için çok önemli bir adım. Sarı Spazio’nun kurucusu ve CEO’su Gulio di Sabato, 2013’den beri İtalyan Hazır Giyim Derneği Assomoda’nın başkanı. Bu anlaşma Hanif’e, Uzakdoğu, Ortadoğu, Rusya, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa pazarlarının da kapılarını açıyor.

        2 BİNDEN FAZLA MÜŞTERİSİ VAR

        Sarı Spazio, Dolce Gabbana, Catherine Malandrino, Antonio Marras, Nina Ricci, Badgley Mischka, Matthew Williamson ve Thierry Mugler gibi tasarımcıların Ortadoğu ve Asya’daki dağıtımını da yapıyor. Öte yandan şirket 2 binden fazla müşteri portföyüne sahip. Hanif, Milano’da Via Cevedale’ de bulunan 2000 metrekarelik showroom’un yanı sıra 2015 sonunda Çin’de açmayı planladığı Uzakdoğu şubesi ile de operasyonunu daha da büyütmeyi planladığını söylüyor. Hanif ilk defa bir Türk markasının şirketin showroom’una girdiğini belirtiyor.

        ‘BİR FONLA GÖRÜŞÜYORUZ MANTIKLI ORTAKLIK OLABİLİR’

        Hazırgiyimde büyümek tabii ki couture’den vazgeçmek anlamına gelmiyor. Bu alanda her zaman ciddi potansiyel var. Örneğin geçtiğimiz günlerde Kuveyt Prensesi’ne bir gelinlik tasarlayan Hanif, sadece bu parçayı 90 bin Euro’ya satmış. Bu katma değer, tasarımı her zaman cazip kılıyor. Hazır giyimde Türkiye pazarından da taleplerin geldiğini ve mağaza açmak için franchise istediklerini belirten Hanif, “Mağazadan önce corner’larda deneme yapacağım. İstanbul’da bir caddede mağaza açmayı planlıyorum. Ama öncelik ihracat. Çünkü çok zevkli bir şey. Kamçılayan bir şey. Farklı departman store’larda farklı lüks markalarla satılmak çok güzel” diye konuşuyor.

        Bu yeni hedeflerle üretimde de yeni bir yapılanmaya gideceklerini anlatan Hanif, “Önümüzdeki sezonda üretimin büyük kısmını kendim yapacağım. Üretimi büyüteceğim” diyor. Bu arada ortaklık için bir fonla görüşme halinde olduklarını ekleyen Hanif, “Ortaklık olabilir tabii. Ancak mantıklı olması lazım. Emeklerle iyi yönetilmiş bir iş. Marka çok iyi korundu. Bir katkısı olacaksa yaparız” diyor.

        THY PROJESİ SON SAFHADA O GİYSİLER YOK

        Dilek Hanif, Türk Hava Yolları’nın kıyafetleri için çalışmanın da bitmek üzere olduğunu da belirterek, “O tartışılan kıyafetler zaten yoktu. Yeni kıyafetler tamam. Yönetim karar vermeye çalışıyor. Yakın zamanda da sonlandırmak istiyor. Değişim zor. Kıyafetler uzun vadeli kullanılacak” diyor.

        Diğer Yazılar