Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atıl Kutoğlu, ilk kez tamamı Bursa kumaşlarından oluşan bir koleksiyonla Paris’te moda otoritelerinin karşısına çıktı. Şimdi sırada Bursa ipeğini canlandırmak var.

        SIRADA BURSA’NIN ÜNLÜ İPEKLERİ VAR

        UTİB Başkanı İbrahim Burkay bu organizasyonun Bursa tekstil sektörü açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Bursalı tekstilcilerin hedeflerinin yurtdışında markalaşmak olduğunu söyleyerek, “Bir Türk modacısını Bursa kumaşlarıyla modanın merkezine taşımayı başardık, şimdi bunu Bursa ipeği için yapacağız. Bursa’da ipek yetiştirciliği için çiçek vermeyen dut ağacı dikimine başladık. Koza Han merkez olmak üzere ipekçiliği canlandıracağız” dedi.

        Fransa Moda Federasyonu tarafından Paris Moda Haftası’na davet edilen ünlü modacı Atıl Kutoğlu, çocukluğunun geçtiği Bursa’nın kumaşlarını, modanın merkezinde tanıttı. 18 Mart akşamı Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği binasındaki defile, binanın tarihi dokusu ve ultramodern Osmanlı çizgilerini taşıyan koleksiyonla, büyük alkış aldı.

        Bu defile, bir Türk modacısının yurtdışındaki diğer defilelerinden daha farklı bir anlam taşıyor. Türk modacıları, koleksiyonlarını oluştururken Fransız ve İtalyan kumaşlarını da yoğun olarak kullanıyor. İşte bu defilede ilk kez koleksiyonun tamamı Bursa kumaşlarından hazırlandı. Bu defile, bir anlamda Bursa kumaşlarının Avrupa’daki tanıtım atağının ilk ayağı oldu. Yakında bu atağın diğer adımlarını da atmayı hedefleyen Bursalı kumaş üreticileri, Türkiye’nin kumaşlarını özellikle lüks hazırgiyim markalarına tanıtmayı hedefliyor.

        Proje, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) kumaş desteğiyle hayata geçti. Kutoğlu, UTİB’ten gelen davet üzerine Bursa’ya gidip kumaşçıları dolaştı. Daha önce, koleksiyonunun yüzde 30’unu oluşturan Türk kumaşlarının payı, ilk kez yüzde 100’e çıktı. Paris’te defileyi izleyenler arasında Chanel gibi lüks markalara kumaş veren tedarikçiler de vardı.

        Kutoğlu, “Bence en çok onlar hayal kırıklığına uğradı” dedi.

        Modern Osmanlı stiline ilgi artıyor

        Fransa, Almanya ve Avusturya basınının da takip ettiği koleksiyonun stilini, ‘Modern Osmanlı’ olarak tanımlayan Kutoğlu, “Osmanlı motifleri Avrupalı modacıların da ilgisini çekiyor. Dolce Gabbana gibi markalar gelip Kapalıçarşı’yı dolaştı, Armani defalarca çini desenlerimizi kullandı” dedi.

        Diğer Yazılar