Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üniversite yıllarınızı düşünün. En büyük gerilim sınavlar mıydı, yoksa mezuniyet sonrası çizeceğiniz yol muydu? Genç işsizliğinin yüzde 20’lere ulaştığı, rekabetin arttığı bir ülkede, Anadolu’da bir üniversitede öğrenciyseniz, okulu bitirdikten sonra sizi bekleyenlerdir ana kaygı.

        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde konferans salonunu dolduran gençlerin telaşını izlerken bunları düşünüyorum.

        Doğuş Holding’in “Bugün Günlerden Yarın” platformu, üniversite öğrencilerinin gelecekten umutlu ve geleceklerini çizerken mücadele gücü bulan nesiller olarak yetişmesini teşvik ediyor. Şahenk İnisiyatifi’nin bir yıl önce ilk kez Niğde Üniversitesi’nde düzenlenen seminerle başlattığı platform, bugüne kadar Semih Yalman, Aret Vartanyan, Pınar Kaftancıoğlu, Ahmet Ünüvar, Ahmet Güneştekin, İbrahim Kutluay, Hayko Cepkin, Emre Aydın, Gripin, Erdil Yaşaroğlu gibi isimleri ve onların başarı öykülerini öğrencilerle buluşturmuş. Bu kez sahnede Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, Doğuş Grubu Gayri Maddi Varlık Yönetimi Başkanı Semih Yalman, yazar Murat Belge, National Geographic’ten Kevin Mclean,

        Darülaceze sakini Fikret Karabulut, karikatürist Erdil Yaşaroğlu, Aret Vartanyan ve gazeteci Elif Ergu var. Platformda, gençleri tanınmış isimlerle buluşturmak yanında web sitesi üzerinden de karşılıklı iletişim yer alıyor. Öğrenciler, www. bugungunlerdenyarin.com üzerinden kişisel gelişim, akademik danışmanlık ve kariyer danışmanlığı da veren platforma üye oluyor. Bugüne kadar 8 bin öğrencinin kayıt olduğu platform, gelecek endişesi yaşayan üniversite öğrencilerinin dertleştiği bir ağabey, abla görevini görüyor.

        Platformun kaptanı Semih Yalman, bugüne kadar kendilerine başvuran gençlerden yaklaşık 750 kişiye danışmanlık hizmeti verdiklerini anlatırken, “7/24 danışmanlık hizmeti veriyoruz. Burada esasında, ‘Sizi dinleyen biri var, yeter ki sen kendini dinle ve ne istediğine karar ver’ demeye çalışıyoruz” diyor.

        Biz, platformun Sivas durağındaki buluşmaya tanıklık ettik. Bu platform, Türkiye’yi gezmeye devam ediyor. 3 Nisan’da Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, 6 Nisan Yozgat Bozok Üniversitesi, 8 Nisan Adana Çukurova Üniversitesi ve 13 Nisan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ise diğer duraklar. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, şirketin sosyal sorumluluk projelerini, toplumsal fayda ve hayırseverliği bir araya getirerek farklılaştırma yolunu seçti. Şahenk İnisiyatifi de bu farklılaşma kararının sonucu. Semih Yalman başkanlığındaki “Bugün Günlerden Yarın” platformu bir yılda 10 üniversiteye gitmiş ve 9 bin 100 öğrenciye ulaşılmış. Bu platformun süresi yok, yani üniversiteleri gezmeye devam edecekler.

        SIRADA YAŞLILAR VAR

        Şahenk Platformu’nda “Oyunda Kal” ile çocuklar ve “Yaşa Devam” ile Darülaceze’de kalan yaşlılar da var. Darülaceze bahçesinde fırın ve sera inşa ediliyor ve orada kalanlar, üretimin içine çekiliyor. Kedici Ahmet Amca kedi barınağı, başka biri maket atölyesi yapıyor. Ekip, her salı Darülaceze’ye gidiyor. Bahçede yapılan fırın tamamlandığında satış da yapılacak. Aynı plan, sera için de geçerli. Yaşlıların kendilerini hayatın içinde hissetmesi önemli.

        Diğer Yazılar