Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk Telekom Grubu, televizyon yayıncılığını ana işkolu olarak belirledi. Grup, sinema platformu Tivibu’yu içerik olarak güçlendirirken aynı zamanda uydu yayıncılığını başlattı. Temmuz ayında başlayan uydu yayıncılığı ile artık ttnet abonesi olmayanlar da Tivibu’yu izleyebilecek. Şirket uydu yayıncılığı ile 20 milyon haneye ulaşmayı hedefliyor.

        Türk Telekom Grubu TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez ile geçtiğimiz günlerde yeni hedefleri konuşmak için bir araya geldik. Dönmez, “Türkiye’deki 20 milyon hanenin 18 milyonunda uydu var. Bunlar isterlerse bizden sinema paketini 19 lira, artı şampiyonlar ligi paketiyle birlikte 39 lira ödeyerek ttnet abonesi olmadan alabilecekler” dedi. Dönmez, televizyon+internetten oluşan ikili tekliflerle de tüketiciye ulaşacaklarını söyledi.

        Üç yıl boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi yayın haklarını alan Türk Telekom, 380 bin olan Tivibu abone sayısını artırmak için pazarlama atağına kalktı.

        Çağrı Dönmez, televizyon yayıncılığını uygun ve sabit fiyatla sunacaklarını anlatırken, yıllarca Star TV ile D-Smart arasındaki işbirliğinin benzerini TRT ile gerçekleştireceklerini söyledi ve ekledi:

        “Ancak Star’da yayınlanan maçı D-Smart yayınlayamıyordu. Ama biz TRT’de yayınlanan maçı yayınlayabileceğiz.”

        Çağrı Dönmez şu bilgileri verdi:

        “Türk Telekom’un 3 milyar liralık bir yatırım bütçesi var. Bunun üçte ikisi sabit hat ve fiber altyapı için harcanıyor. Üçte biri de AVEA ile birlikte mobil hizmetlere harcanıyor. Biz Tivibu ile rakiplerden pay almak yerine pazarı büyütmek istiyoruz. Çünkü sanıldığının aksine sinema abonesi futboldan daha hızlı büyüyebilir.”

        PAY TV’NİN ORANI YÜZDE 35’E ÇIKACAK

        Dünyada internet kullanıcısı 3 milyarın üzerinde. Her yüz evden 44’ü internete bağlı. Bu oran Türkiye’de yüzde 50. Dünyada evinde televizyon kullanan hane sayısı 1.5 milyar, 2019’da bu sayının 1.7 milyara çıkması öngörülüyor. Sadece abone olan kullanıcıların erişimine açık olan TV platformlarına genel olarak Pay TV, yani ödemeli TV adı veriliyor.

        Pay TV abone sayısı küresel bazda 927 milyona ulaştı. 2015 sonu öngörüsü de 967 milyon. TV yayınlarını internet protokolü, yanı IP üzerinden izleyiciye ulaştıran platformun adı da IPTV. Bu pazar da tüm dünyada hızlı bir büyüme içinde. Dünyada halen 121 milyon olan abone sayısının yıllık yaklaşık yüzde 15 büyüme hızı ile 2019’da 173 milyona çıkacağı tahmin ediliyor. Türkiye’de hanelerin yüzde 24’ü paralı TV izliyor, 2019’da bunun yüzde 35’e çıkması öngörülüyor.

        SERİN KUMLARDAN SICAK SULARA ATLAYIN

        Türkiye, beyaz kumu ilk kez Antalya’da Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolara mal edilen Mardan Palace ile duymuştu. Şimdi de Doğuş Turizm Grubu, D Marin Göcek ve Marmaris’teki D Hotel Maris için kum ithal etmiş.

        Hafta başında D Marin Göcek’in Pazarlama Müdürü Selen Partal anlattı. Yük gemisiyle Mısır’dan gelen kumlar, otelin plajına serpiliyor, sezon bitince de toplanıp bir dağın yamacında bekletiliyormuş. Tabii kum bu, yerinde durmaz, dalgalar ve rüzgârla oluşan kayıplar için de mevcudu desteklemek için her yıl bir miktar daha ithalat yapılıyormuş.

        Plajlar için Mısır’dan 2012’de 13 milyon, 2013’te 15 milyon, geçtiğimiz yıl da 20 milyon dolarlık beyaz kum ithal edilmiş.

        Diğer Yazılar