Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği tarafından 12-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 9’uncu Moda Konferansı’nın açılış konuşmasını Adidas Koşu Kıyafetleri Direktörü Craig Vanderoef yaptı. Vanderoef, yün konusunda dünyanın en önemli otoritesi kabul edilen The Woolmark Company’nin konuğuydu. Moda endüstrisinde bir süredir fast fashion (hızlı moda) yerine daha kalıcı ürünlere geçiş trendi konuşuluyor. Bu konuşulurken de yün hammaddesinin yeniden altın çağına geçeceği... Craig Vanderoef’in yenilikçi kıyafetler geliştirme konusunda uzman olduğunu duyunca ‘yün bu kategoride nasıl kullanılıyor’ diye merak edip bir görüşme talep ettim. Ama ilk soruyla birlikte konu bambaşka, eğlenceli bir yere savruldu.

        Craig’e, “Spor kıyafetleri artık çok şıklaştı. Çünkü spor salonlarına sanki biraz da yeni insanlar tanımak, belki flört etmek için gidiliyor” gibi çekinerek sorduğum sorudan hiç beklemediğim bir yanıt aldım:

        “Evet, tüketicilerimize biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz. Spor bir anlamda sosyalleşme, yeni ilişkiler kurma alanı oldu. Hayat, spor ve iş iç içe geçti. Kadınlar işten çıkıp spora, sonra bir şeyler içmeye, sonra da yemeğe gitmek ve bunu gün boyu güzel kalarak yapmak istiyor. Bizi modayla işbirliğine kadınların bu arzusu zorladı.”

        Sohbetin başındaki soru Craig Vanderoef’i çok neşelendirdi. Bunun nedenini de şu cevapla anladık:

        “Bakın mesela ben de eşimle Los Angeles maratonunda tanıştım. Artık spor eşittir hayat, normal yaşamla arada keskin sınırlar yok. İstanbul’da bazı spor grupları var, biri Rundemantel. Büyük gruplar halinde koşuyorlar. Eskiden bir ilişkiyi başlatan, ‘Bir kahve mi içsek’ sorusuydu, şimdi şöyle oldu, ‘Hadi birlikte koşalım, sonrasında da birer kahve içeriz.’ İşte bu yüzden insanlar spor yaparken de şık ve fonksiyonel giysiler tercih ediyorlar. Göze hitap eden, aynı zamanda da nefes alan bir malzeme kullanmak işte bu noktada önem taşıyor. Biz de buradan yola çıkarak koku giderme özelliği sunan ve hem koşu hem de günlük yaşam hareketliliğinde rahat hissettiren merinos yününde karar kıldık. Bu malzemeyi ayakkabılar da dahil tüm spor giysilerinde kullanıyoruz. Evet, yün değerli bir hammadde, bu nedenle maliyet biraz artıyor. Ama tüketici memnuniyeti bunu karşılıyor. Spordan sonra duş almadan kahve içmeye gittiğinizde kötü kokmuyorsunuz.”

        MARATON SÜRÜYOR

        Craig Vanderoef, eşi Raine Mitchell’i Los Angeles maratonunda görür görmez çok beğenmiş. Sonrasını da şöyle anlattı: “Ben arkadaş grubumla katılmıştım. Raine de kendi arkadaşlarıyla gelmişti. Başlama noktasında gördüm, ‘Bence dünyanın en güzel kadını bu’ dedim. Ona gidip dedim ki ‘Ne yapacağız?’, bana cevabı ‘Merak etme sonuna kadar koşacağız’ oldu. ‘Hayır’ dedim, ‘Koşudan sonra ne yapacağız?’. İşte o gün flört etmeye başladık.”

        Diğer Yazılar