Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ticaret hayatına Cumhuriyet’in ilanından 2 yıl sonra başlayan Sabancı Holding, 29 Ekim’e özel bir kampanya hazırladı. Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, “Kurtuluş Savaşı’nın ardından şartların oldukça güç ve her şeyin aslında pamuk ipliğine bağlı olduğu bir dönemde Cumhuriyet’imiz kuruldu. Sabancı da 2 yıl sonra ilk pamuk ipliğini üretti. O zamanın Türkiye’sinde mücadele aynı zamanda sanayi ve ekonomik de bir savaştı” dedi. Zafer Kurtul ile Türkiye ekonomisi üzerine de sohbet ettik. Kurtul, “Önümüzdeki yıl için büyümeye destek olan iç tüketim ve kamu harcamaları olacak” diye konuştu ve ekledi:

        “Aslında doğru model özel yatırımlarla birlikte tasarruf ve ihracattır. Türkiye bu stratejiyle 2002-2006 döneminde yüzde 7.5 büyüdü. 2007- 2015 döneminde büyüme yüzde 3.5’e düştü. Ama avantajımız şu, bütçe dengelerimiz daha iyi. Biz de şu anda bütçemizi yapıyoruz, sonra 5 yıllık plan yapacağız. Ve planlarımıza uygun gidiyoruz, hedeflerimizi revize etmedik. Bizim için önemli olan demokrasi ve serbest piyasadır. Ve bu modeli takip eden ülkelerin daha hızlı büyüdüğünü düşünüyoruz.”

        Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Karagül Tüzün veZafer Kurtul

        SABANCI'DAN 29 EKİM'DE 19 BİN BAYRAK KAMPANYASI

        29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan kampanyayı tanıtmak üzere önceki gün bir araya geldiğimiz Zafer Kurtul, “Türkiye, 15 Temmuz’da uçurumun eşiğinden döndü. Bu yıl 29 Ekim çok daha anlamlı” dedi.

        Kurtul, Cumhuriyet ile neredeyse yaşıt olan Sabancı Holding’in, 93 yıl önce bağımsızlık ve Cumhuriyet uğruna cephede verilen mücadele sonrasındaki sosyal ve ekonomik mücadelenin en önemli oyuncularından biri olduğunu hatırlattı. Kurtul, “1925’te Adana’da Hacı Ömer Sabancı’nın pamuk ticaretiyle temellerini attığı Sabancı Holding, üretim, sanayi alanlarında kilit atılımlar yaptı, Türkiye’nin Sabancı’sı oldu” ifadesini kullandı.

        Zafer Kurtul, Adana’nın Fransız işgalinden kurtulup pamuk üretimine başlamasını “İkinci Kurtuluş Savaşı” olarak nitelendirdi. “Asıl savaş ondan sonra başladı, Türkiye’de üretim ilk böyle başladı, ülke bağımlılıktan kurtulma yoluna girdi” diye konuştu. Kurtul, 91 yıl önce başlayan pamuk üretiminden sonra bugün gelinen noktayı da şu sözlerle özetledi:

        “Bugün artık Kordsa’da kompozit ürünler için dokuma yapıyoruz. Çok hafif olan bu ürünler havacılık, otomotiv gibi alanlarda kullanılıyor. Otomobil lastiğinin içinde kullanılıyor. Kordsa dünyada naylon iplikte yüzde 30, polyesterde yüzde 10 pazar payına sahip.”

        OFİSLERDEN HATIRA FOTOĞRAFI YAĞDI

        Hazırlanan TV filmi çıkış noktasını, Sabancı Holding ve Cumhuriyet’in bu yol arkadaşlığından aldı. Kampanya ve ilan metni ise merhum Sakıp Sabancı’nın İşte Hayatım adlı kitabında gençliğe 10 öğüdünden esinlenerek hazırlandı. Hümeyra’nın seslendirdiği kampanyada ilanın zeminini de Türk bayrağı oluşturuyor. Holding ayrıca 18 bin beyaz yakalı çalışan ve bin bayi için satın aldığı Türk bayraklarını 2 gün önce her çalışanın masasına bırakmış. Çalışanlar da bayraklarla hatıra fotoğrafı çektirerek kampanyaya destek vermiş.

        Diğer Yazılar