Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ekonomi sayfalarının sadık okurları fark etmiştir, büyük holdinglerin yöneticilerini, banka genel müdürlerini, işadamlarını artık sadece yatırımdan, cirodan bahsederken görmüyoruz. Herkesin gündeminde, bir şekilde sanat var. Bu denli siyasi ve ekonomik belirsizliğin yaşandığı bir ortamda, iş dünyasının hemen her fırsatta sanat konuşuyor olmasını eskiden olsa garipserdim. Şimdi ‘tam da şimdi sanata sığınmak gerek’ diye yorumluyorum.

        Önceki akşam iş dünyası temsilcileri ve sanatseverler, çağdaş resim ustası Burhan Doğançay’ın sanat ve yaşamını konu alan sohbet için Yıldız Holding Seminer ve Sergi Salonu’nda bir araya geldi. “İmgeler ve Göstergeleriyle Burhan Doğançay” özel söyleşisinde, Burhan Doğançay Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Oktay Duran ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Doğançay’ı anlattılar.

        Murat Ülker, sanatla ilişkiyi işten bağımsız bir merak olmaktan çıkararak şöyle bir yorum yaptı, dedi ki, “Bir iş insanının neyle meşgul olursa olsun en çok ihtiyaç duyduğu şey, zengin, geniş ve farklı bir bakış açısıdır. Sanat büyük dünya coğrafyasında yaşayan çalışanlarımı, müşterilerimi anlamak bakımından bana büyük fayda sağlıyor.”

        Pladis’le dünyanın 11 bölgesinde 120 ülkede iş yaptıklarını, bunun aynı zamanda 73 milletle iş yapmak, onların duygularını, beklentilerini, hayallerini anlamak, bilmek anlamına geldiğini söyleyen Ülker, devam etti: “Sanat ortak bir okuryazarlık olmakla birlikte, tek bir eserin 100 ayrı insanda oluşturduğu farklı algıyı ilgi çekici buluyorum. Kendinden farklı olanı anlamak gerçekten çok mühim. Hele de iş hayatında. Misal, sadece kendimin beğendiği, kendimin yiyeceği ürünleri yapsam, herhalde alanı az olurdu. Zihnimizi, sanatın bu zenginleştirici yönüne açmak işimizi de geliştiriyor. O yüzden yöneticilerimize de sanatla olan ilişkilerini geliştirmelerini öneriyorum. Bu amaçla, sanat gezileri düzenliyoruz. Eserlerimiz, burada Çamlıca merkezimizin sergi salonunda daimi olarak sergileniyor. Ayrıca çalışma arkadaşlarımızın ofislerinde de eserlerimiz sergileniyor ki, her gün sanatla iç içe olabilsinler. Arkadaşlar istedikleri, hoşlarına giden eserleri alıp odalarına koyuyorlar. Bu İstanbul’da da böyle, Londra, New York ofislerimizde de böyle.”

        (Soldan sağa) Oktay Duran (Doğançay Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi) Zuhal Şeker (Yıldız Holding Global Kurumsal İletişim Başkanı) Murat Ülker (Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı) ve Lale Saral Develioğlu (Yıldız Holding Global Pazarlama Başkanı)

        ‘KİLİTLİ KAPILAR ARDINDA DEĞİL DUVARLARDA SERGİLİYORUZ’

        Murat Ülker, geniş kitleleri sanatla buluşturmayı ‘çok hayırlı bir iş olarak’ gördüklerini anlatırken, “Eserler kapalı odalarda, kilitli kapılar ardında durmuyor. Akademisyenlerimizin, güzel sanat fakültesi öğrencilerimizin bilhassa dünyanın önemli sanat sergilerine erişimlerini sağlayabilmek için de etkinlikler düzenliyoruz. Onları bu tip etkinliklere davet ediyoruz. Sanatın daha çok insana ulaşması için teknolojinin nimetlerinden de faydalanıyoruz. Instagram’da paylaştığımız Doğançay içeriklerimiz 2.5 milyon tekil kişiye ulaştı ve toplamda 6 milyon kez izlendi. Bu yaz Allah’ın 99 Adı sergimiz vardı, halkımız bizim sergi salonumuzda bu sergiyi ziyaret etti. Biz sergiyi internete de taşıdık. “Esmâu’l- Hüsnâ” sergisinin videolarını 9 milyon tekil kişi izledi. (33 milyon görüntülenme). Yıldız Holding’in bir de Yıldız Sergi Salonu adında bir Instagram sayfası var, takip etmenizi tavsiye ederim” dedi.

        Diğer Yazılar