Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sanat artık iş dünyasıyla, günlük tüketimle, hemen her şeyle iç içe. Ürüne değer katmanın, farklılaştırmanın, bir ruh kazandırmanın önemli araçlarından biri hatta. Bunu zaman zaman, herkesin ‘güzelliklerle nefes alma’ ihtiyacına bağlıyoruz. İnsanın ruhuna iyi gelen bir gelişme zira.

        Dünya çikolata lideri Godiva’nın 90’ıncı yılı kutlamasında bunları düşündüm. İstanbul’da peş peşe sanat etkinlikleri düzenlenirken, bir çikolata için bile sanatseverleri bir araya getirebiliyor olmak, insanda güzel duygular uyandırıyor.

        Önceki akşam Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ve sanatçı Ahmet Güneştekin’in katılımıyla sanatçının atölyesinde gerçekleşen davette Güneştekin’in Godiva’nın 90. yıldönümü için hazırladığı özel eser de sergilendi. Güneştekin’in “Lady Godiva’nın Başkaldırısı” olarak adlandırdığı eseri, büyük beğeni toplarken, davetliler eserin önünde selfie çekme yarışına girdi.

        Gecenin konuşmasını Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker yaptı. Ülker, “Göz bebeğimiz markalarımızdan biri olan Godiva’nın 90 yıllık çikolata uzmanlığını ve mirasını kutluyoruz. Brüksel, Londra, New York’tan sonra kutlamalarımızın son ayağı için, burada bir araya geldik. Godiva’nın 90’ıncı yılında çok zarif bir sanat eseri ortaya koyarak bu günü daha anlamlı kılan değerli sanatçımız Ahmet Güneştekin’e yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Ali Ülker, Godiva’nın aileye 2008 yılında dahil olduğunu hatırlatarak bu markanın gruba çok şey kattığını söyledi. Ve şöyle devam etti:

        “Aynı şekilde onlar da bizim girişimci yönümüzden faydalandılar. Yaptığımız yatırımlarla Godiva, Amerika ve Japonya pazarının premium çikolatada lider oyuncusu olmaya devam ediyor. Japonya işimiz 2010’dan itibaren 2’ye katlandı. Amerika dışındaki ciro oranımızın yüzde 70’ine ulaştı. Premium çikolata olarak farkındalık oranı yüzde 90. Bununla beraber, Godiva markası Çin, Endonezya, Tayland, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore ve Türkiye’ye Yıldız Holding ile girdi. Godiva’nın Çin’deki cirosu şu anda 100 milyon dolar” dedi.

        Sanatçı Ahmet Güneştekin, eseri hazırlarken Lady Godiva’nın cesaretinden ilham almış. Güneştekin, konuşmasında, “Lady Godiva da bir performans sanatçısıydı bana göre. Sanat dahil olmak üzere, insanlık mirasının temelini cesur insanların attığını düşünüyorum. İnsanlığın ortak mirasına dahil olacak bu sanat eserinin de Lady Godiva’nın cesaretini yansıtmasını istedim” dedi.

        YILDÖNÜMÜNE ÖZEL KOLEKSİYON

        Önceki geceki kutlamada tüm davetliler Ahmet Güneştekin’in çalışması önünde fotoğraf çekme yarışına girdi. Gecenin sonunda da Murat Ülker, Güneştekin ile bu pozu verdi. Davette ayrıca Godiva’nın özel olarak tasarladığı Gold Yıldönümü Koleksiyonu’nun da tadımı yapıldı. Davette ayrıca yeni yıl kutlamalarına eşlik edecek pralin çikolataları, trüfleri ve özel olarak tasarlanmış serisiyle Godiva 2017 Yeni Yıl Koleksiyonu tanıtıldı. Godiva, Avrupa’nın klasiklerinden biri olan yeni yıl keki büche de Noel’i de yeniden yorumlamış.

        Diğer Yazılar