Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İş yapış şekilleri bir yana, en demokratik iş ortamlarını da ‘yeni ekonomi’ şirketleri kuracak, besbelli. Geçtiğimiz günlerde GittiGidiyor. com’un Genel Müdürü M. Öget Kantarcı ve ekibi ile bir araya geldik. Kantarcı bir süre önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) bünyesinde kurulan “E-Ticaret Meclisi” başkanlığına da seçildi. Hem sektörü hem şirketi konuştuk.

        Öget Kantarcı, “Biz çeşitliliğe değer veriyoruz. Herkese de liderlik yapıyoruz” dedi. Sonra da bu fotoğrafı gönderdi.

        Hatırlanacaktır, 2001’de kurulan şirket, 2011’de dünya e-ticaret devi eBay tarafından satın alındı. Bu, şirketi global bir oluşumun parçası yaptı.

        Peki neler olmuş bunun sonucunda? Şirkete, eBay’in çeşitlilik (diversity) değeri aktarılmış ve bu kısa zamanda GittiGidiyor çalışanları tarafından benimsenmiş. Bu süreç, Great Place to Work Enstitüsü tarafından hazırlanan “2016 Türkiye’nin En İyi İşverenleri” listesindeki sıralamasını yükseltirken GittiGidiyor, aynı zamanda Diversity Özel Ödülü’nün de sahibi olmuş. Öget Kantarcı bu ödüllerin verilmesinin gerisindeki çalışmaları anlattı:

        “Vizyonumuz, GittiGidiyor’da cinsiyet eşitliğini destekleyen bir kurum kültürü yaratmak. Bunun için GittiGidiyor bünyesinde birçok gönüllü grup kurduk. Kadınların kendi potansiyellerini görüp kendilerine olan inançlarını güçlendirmesini istiyoruz. Kadın çalışanlarımızın iş-sosyal hayat dengesini kurabilmeleri için onları zaman zaman iş saatlerinde de kafalarını dağıtabilecekleri kahvaltı buluşmaları organize ediyoruz. Evdeki sorumluluklarını da rahatça yerine getirebilmeleri için zaman zaman evden çalışma imkânı sağlıyoruz.”

        REKLAM

        GittiGidiyor’da bir de Eagle&Beagle adlı bir grup kurulmuş. Temel hedefi LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel, intersex) gerçeğini anlatmak, farkındalık yaratmak ve sorunlara çözüm bulmak. Grup çeşitli sivil toplum örgütleri ile ortak projeler yapıyor.

        Ve bütün bu çalışmalar lafta kalmamış, şirket çeşitlilik anlamında en önemli adımlarından birini de 2015 yılında bir trans bireyi GittiGidiyor kadrosuna dahil ederek atmış. Genel Müdür Öget Kantarcı, “Günümüzde trans bireylerin Türkiye’deki iş dünyasında yer alma konusunda ciddi bariyerlerle karşılaşabildiklerini biliyoruz. Bu nedenle bu bireylere rahatlıkla çalışabilecekleri, terfi edebilecekleri bir iş ortamı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

        Bu kadar çok parçaya bölünmekten, acılara bile ortak tepki verememekten yakındığımız bir dönemde, birileri kalkıp ‘çeşitlilik’ diyor. Herkesin iş hayatında var olabilmesini savunuyor. Bunun önündeki engellerin kaldırılmasını benimsiyor. Gay ve trans bireyleri istihdam ederek bunu şirketinde uyguluyor ve diğer kurumsal firmaların gruplarına da ulaşarak iş dünyasında bu alanda yapılabilecekler konusunda liderlik ediyor. İnsana masal gibi geliyor değil mi?

        2016’NIN YILDIZI % 239 İLE SÜPERMARKET

        40 bin aktif satıcının yer aldığı siteden kuruluşundan bu yana 300 bin satıcı faydalanmış. 2016’da bir yıl önceye göre en fazla büyüyen kategori yüzde 239 ile süpermarket olmuş.

        E-İHRACAT ILE 50 TÜRK MARKASI YURTDIŞINDA SATIŞA ÇIKACAK

        REKLAM

        İki bin markayı bünyesinde barındıran GittiGidiyor’un önümüzdeki dönemde iki önemli misyonu var. Birincisi KOBİ’leri e-ticarete hazırlamak ve onları uluslararası platformlarda büyütmek. Bir diğeri de e-ihracat. Bunun adımları atılmış ve ilk olarak Kiğılı’nın Almanya eBay’de mağazası açılmış. Amaç, Türk markalarının online ortamda yurtdışında satılmasına imkân sağlamak. Bunu kolaylaştıracak başka altyapı çalışmaları da hazırlanmış. Ürün başına maksimum 5 Euro kargo ücreti ödenmesi hedefleniyor. Şirketin kurduğu lojistik organizasyonu ile tüm siparişlerin toplanıp tek seferde yurtdışına gönderilmesi sağlanacak. Bu da teslimat süresini biraz uzatsa da ürün başına maliyeti düşürecek. Özellikle tekstil, ev dekorasyonu, düğün alışverişi ve takım formaları yurtdışında yaşayan Türkler tarafından çok ilgi görüyor.

        Diğer Yazılar