Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aktif Yaşam Derneği’nin geçtiğimiz hafta açıkladığı araştırma, aktif yaşamdan en uzak yaş grubunun 16-24 yaş arası gençler ve evliler olduğunu ortaya koydu. Evlilere şaşırmadım ama en aktif olması gereken yaşta gençlerin hali ne?

        Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ile önceki akşam Vestel Venus Sultanlar Ligi Fenerbahçe-Galatasaray finali için buluşmaya giderken aklımda bu araştırma vardı. İlgilisi bilir, Vestel, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) ana sponsoru olarak, 2016-2017 sezonu ve önümüzdeki sene Türkiye’nin en üst Bayanlar Voleybol Ligi olan “Sultanlar Ligi”ne ismini verdi. Avrupa ve dünyanın en değerli voleybol ligi olan Sultanlar Ligi, artık “Vestel Venus Sultanlar Ligi” olarak adlandırılacak. Benim gibi bu konulara uzak olan biri bile futbola biraz aşinadır ama itiraf edeyim voleybolda ne olup bittiğini önceki akşamki sohbete kadar bilmiyordum.

        Voleybolun takım sporlarında Türkiye’nin en başarılı branşı olduğunu o akşam öğrendim. Türkiye, bugüne kadar bayan voleybolunda 13 Avrupa ve 4 dünya şampiyonluğu kupası kazanmış. Son iki Avrupa şampiyonluğu, bu sezon VakıfBank’ın Şampiyonlar Ligi’nde ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de Challange Kupası’nda kazandığı kupalarla gelmiş. Turan Erdoğan dedi ki “Bu denli başarılı olduğumuz bir spor dalı daha çok ilgiyi hak ediyor. Voleybolun olduğu her yerde olmak istiyoruz.”

        Voleybol maçları, tartışmanın, kaba tezahuratın olmadığı maçlar. Yani en büyük tezahürat ‘Gözlüklü hakem istemiyoruz’ imiş bugüne kadar düşünün. Fakat önceki akşamki maçın bir farkı vardı, 52 yıl aradan sonra ilk kez final maçı Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanacaktı, bu yüzden stat sadece voleybol değil, her iki takımın futbol taraftarlarını da ağırladı. Önceki akşam sohbetimizin bir bölümüne Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da katıldı. Orada gördük ki voleybol büyük bir tutku. “Dünyanın en değerli 10 voleybolcusu” dendiğinde 6’sının Türkiye’deki takımlarda oynadığını da öğrendik. VakıfBank’ta oynayan Çinli Zhu Ting Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nin en değerli oyuncusu seçilmiş.

        Maç izlemek için Çin’den gelenler var

        Rio 2016’da gümüş madalya kazanan Sırp Milena Rasic, Maja Ognjenovic ve bronz madalya kazanan Amerikalı Jordan Larson, Rachael Adams ve Kimberly Hill, dünyanın en önemli yıldızlarından olan Güney Koreli Yeon Koung Kim, Brezilyalı Thaisa Menezes de Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde oynuyormuş. Özellikle Çinli oyuncu Zhu için önemli maçlarda Çin’den pek çok voleybol tutkunu Türkiye’ye geliyormuş. Dediler ki “Futbolda Messi neyse kadın voleybol liginde de Zhu o.”

        Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 5 ay önce sonuçlarını açıkladığı bir araştırma da voleybola ilginin önümüzdeki dönemde artacağını gösteriyor. 12-18 yaş grubundaki genç kızların ailelerine “Kızlarınız hangi sporu tercih etse desteklersiniz?” diye sorulduğunda açık ara ilk sırada voleybol çıkmış. Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ bunu, “Voleybol temassız bir oyun. Bu da ailelerin sporla ilgili şiddet ve sakatlanma endişelerini ortadan kaldırıyor. Kavga, gürültü, çelme takma yok” diye açıkladı.

        Diğer Yazılar