Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şişecam Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman ile Paşabahçe Mağazaları'nın 'Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları' kapsamında üretilen 11 'inci koleksiyonunun tanıtım gecesinde sohbet ediyoruz. Bütün dünyanın krizde olduğu bir yılda Paşabahçe'nin yeni koleksiyonunun teması anlamlı: "Konuşan Paralar, Sikkeler". Kırman, Türkiye'de resmi protokolün hediye vermek için Paşabahçe'nin bu koleksiyonlarını tercih ettiğini söylüyor. Kırman koleksiyonla ilgili soruları Paşabahçe Mağazacılık yetkililerine yönlendirmeye çalışınca sohbet Şişecam'ın yatırımlarına dönüyor.

        2012, Şişecam için yine yatırım yılı olacak. Ahmet Kırman, Rusya ve Bulgaristan'da yeni üretim yatırımına başladıklarını, Polatlı'da da yakında başlayacaklarını anlatırken Yenişehir'deki yatırım bittiğinde ise 1 milyon ton ile aynı yerde toplanmış en büyük cam üretim merkezi olacaklarını söylüyor.

        1000 YENİ İSTİHDAM

        Kırman, cam ambalajda Topkapı'daki fabrikanın da Eskişehir'e taşınacağını ve burada cam ambalaj üretiminin başlayacağını anlatıyor.

        Ahmet Kırman, bütün bu yatırımlar bittiğinde Türkiye'de yaklaşık 1000 kişilik yeni istihdam sağlayacaklarını anlatıyor heyecanla. Bu arada Beykoz'daki araziyi değerlendirmek için fikir üretilmeye devam ediliyor.

        Mısır'da cam ev eşyası ve soda üretimine yönelik yatırım planları ise, bölgedeki siyasi hareketlilik nedeniyle şu anda beklemede. Avrupa ülkelerindeki ekonomik sorunların Şişecam'ın satışlarına nasıl yansıyacağı yönündeki soruyu ise Kırman, "Avrupa'da pazar paylarımızı yükseltme çabasında olacağız" diye yanıtlıyor.

        Protokolün hediye tercihi Paşabahçe oldu

        Paşabahçe'nin 11 'inci koleksiyonunun ardında 11 yıldır bu şirkette Ürün Yönetim Müdürü olarak görev yapan tasarımcı Aydan Öner var. Öner daha önce Beymen Home mağazalarında ürün müdürü olarak çalışmış. Şimdi de

        Türkiye'ye gelen devlet başkanlarına hediye edilen koleksiyonlara imza atıyor. Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu için 1 7 ay konsept çalışması yapan, 11 ay da üretim sürecini yöneten Öner, bu koleksiyonda ilk kez kum kalıpla şekillendirme ve enjeksiyon kalıp teknolojisi uygulandığını anlatıyor. 20 farklı parçadan oluşan koleksiyonda her bir üründen 2 bin adet üretiliyor. Öner'in tasarımları geçmiş yıllarda Türkiye ziyaretleri sırasında Laura Bush, Bili Clinton ve Papa 16. Benedikt'e hediye edilmiş.

        'Bütün bankaların sermayedarlarını bilebilsek keşke...'

        Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince de Türkiye ekonomisinin global krizden yurtdışından giderek daha fazla etkilenmeye başladığını belirterek, "Ekonomi hız kaybediyor. Bankacılık açısından geçtiğimiz 10 yıldaki performansı arayacağız" dedi. Özince İş Bankası'nın, çalışanlarının ve emeklilerinin yüzde 40'ına ortak olduğu benzeri olmayan bir ortaklık yapısına sahip olduğunu hatırlatarak, "Keşke bu yapı bütün dünyada ve bütün bankalarda olsa da bankaların sahiplerini tanısak. Keşke diğer bankalarda da ekmek yiyenlerin eli taşın altında olsa. Dünyada bankacılık sektörünün en büyük sorunu bu" dedi.

        Özince, bankacılık sektörünün çok karmaşık bir hal aldığını, her şeyi detaylarla yönetmek gerektiğini vurguladı.

        11 'inci koleksiyonun en değerlisi

        Daha önce Anadolu Medeniyetleri, Osmanlı, Camda Mavi Beyaz, Mineli Camlar, Camda Sanatlı Yazı, Mozaik, 7, Aşure, İstanbul ve Kristalin Çiniler temalarıyla hazırlanan koleksiyonların sonuncusu 'Konuşan Paralar, Sikkeler'de ürünlerin fiyatları 300-1500 TL arasında değişiyor. 1 En pahalı ürün 1500 TL ile Antakya Kase.

        Diğer Yazılar