Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’nin indirimli market zinciri BİM, ‘büyük metrekarede’ rekabet için ‘File’ markasını yarattı. BİM’de Alman Aldi’yi kendine model seçen şirket yöneticileri, File için ise İspanyol Mercadona’yı kendilerine örnek aldı

        Türkiye’nin indirimli market zinciri BİM, ‘File’ markası ile ‘büyüme’ kararı aldı. Mağaza sayısı son olara 4 bin 354’e ulaşan discount zinciri BİM, büyük marketlerle rekabet yoluna File markası ile çıkacak. BİM’de kendine Alman Aldi’yi örnek alan şirket, bu kez İspanya’nın yerel zinciri Mercadona’yı model olarak seçti.

        4 bin mağazanın üstüne çıkınca pazarda kendi ayağına basma endişesi yaşayan şirket, bir süredir bin metrekarenin üzerindeki marketlerle rekabet etme arayışı içindeydi. 2013 yılını 413 milyon net kâr ile kapatan ve bu kaynağın önemli bir kısmını yeni markaya yatırmak üzere çalışmalara başlayan BİM yönetimi, sektörün önde gelen isimlerinden Servet Topaloğlu’nu kendilerine danışman olarak seçti. Edinilen bilgiye göre BİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş, İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç ve Haluk Dortluoğlu ile Topaloğlu birlikte İspanya’ya giderek ünlü market zinciri Mercadona’yı ziyaret etti. Ardından da ‘File’ adıyla zincir yaratmak üzere düğmeye basıldı.

        2015’te açılacak yüzde 20 daha ucuz olacak

        Bin ve bin 500 metrekare üzerinde büyüklüğünde mağazaları içinde bulunduracak File, kapılarını 2015 yılı ortalarında açacak. File, örnek aldığı İspanyol Mercadona gibi şarküteri, meyve-sebze, evcil hayvan ve kişisel bakım ürünlerinde iddialı olacak. Uluslararası zincirlere göre ise fiyatlarını yüzde 20 daha düşük tutacak.

        Diğer Yazılar