Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu yıl 50’inci yaşını kutlayan ve 2014’ü atılım yılı ilan eden Mudo, dünya perakendecilik sektörünün Oscar’ı olarak tanımlanan World Retail Awards’ta (Dünya Perakende Ödülleri) aynı yıl birden fazla kategoride finalist olan ilk Türk firması oldu. Haberi, tatil yaptığı İtalya’da öğrenen Mudo’nun Onursal Başkanı Mustafa Taviloğlu, “Futbolda Dünya Kupası’na katılamadık ama mağazacılığımızla dünyalı olduk” dedi. Şirket, sonucun 30 Eylül’de Paris’te düzenlenecek bir törenle açıklanacağı yarışmayla ilgili olarak önceki gün müşterilerine bir teşekkür mail’i gönderdi.

        Mustafa Taviloğlu’nu tanıyanlar bilir, aynı anda birden fazla iş yapıp, birden fazla kişiyle konuşup bir taraftan mağaza dolaşır, beraberindekileri de tıknafes bırakır. Geçtiğimiz yıl kalp rahatsızlığı geçirdiğinde uzunca bir süre işe ara vermiş, ardından yaptığımız sohbette de “Yavaşlamaya karar verdim ama kendimi tutamıyorum” demiş, bir anlamda kendinden şikayet etmişti. Dün Taviloğlu ile yine sohbet ettik. Ramazan ayını İtalya’da geçiriyor. Günde üç kalp hapı içiyor, kendini dinlendiriyor. Ama yine heyecanı tüm kararlarının önünde gidiyor. Bu finalistlik de onu çok gururlandırmış. Çünkü daha önce Teknosa, Koton ve Beğendik’in ödül aldığı bu yarışmada ilk kez iki kategoride birden finale kalınıyor. Biri “Yılın Çok Kanallı Perakendecisi” kategorisi. Şirket, Mudo Mobil uygulaması, dijital dergi Mudo Look ve online satış kanallarındaki çalışmalarla finale kalmış. İkinci finalistlik de Yalıkavak Palmarin Mudo Marina ile “Yılın 1200 metrekareden Küçük Mağaza Tasarımı” kategorisinde.

        YENİ İŞLERE BAKIYORUM

        Mudo’nun kaptan köşkünde artık Ömer Taviloğlu var. Mustafa Bey daha çok, İstanbul Mecidiyeköy’deki outlet mağazasında yapılacak müze ile ilgileniyor. Enerjisini şirketten çok, son 40 yılda biriktirdiği sanat eserlerini sergilemeye harcayan Taviloğlu mimari projesini Melkan-Murat Tabanlıoğlu’nun yaptığı müze için herkesten çok büyük destek aldığını anlatıyor. “Kime elimi atsam, kırmadı, ‘Olur’ dedi. Herkes destek verdi. Bu alan, İstanbul’a gelenlerin durak yeri olacak. Çok konuşulacak ve Türkiye’ye katkıda bulunacak bir sanat ortamı yaratmak istiyorum. Bunca yılda biriktirdiklerimin devamlılığını sağlamış olmak beni çok rahatlatacak. Bu iş, bundan sonraki en büyük onurumdur” diyor.

        GELİŞİM VE MÜŞTERİ DENEYİM YILI

        2014’ü atılım yılı ilan eden Mudo, 2017 için minimum 850 milyon lira ciro hedefi koydu. Önümüzdeki dönemde büyük mobilya mağazalarını artırmayı ve yurtdışına açılmayı hedefleyen şirket, ilk yurtdışı mağazalarını Azerbaycan ve Kıbrıs’ta açacak. Mustafa Taviloğlu, Mudo Concept ruhunu benimseyecek, işinin başında olacak mağaza sahiplerinin hiçbir risk almadan Mudo Concept ürünlerini satabilecekleri, gelir paylaşımı olan yeni bir modeli oturtmaya yönelik çalışmaların da sürdüğünü söylüyor.

        Diğer Yazılar