Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbol, geniş kitlelerce tutkuyla izlenen bir spor dalı olmanın ötesinde büyük bir endüstri. Dünyada futbol ekonomisinin büyüklüğü 200 milyar dolar, ABD’de 20 milyar dolar. Geçtiğimiz ay milyonları televizyon ekranlarına kilitleyen Brezilya’daki Dünya Kupası’nda sadece sponsorlukların değeri 1.5 milyar doları buldu. Türkiye’de futbol ekonomisinin büyüklüğü ise 795 milyon dolar.

        Bütün bunları, Vodafone Türkiye’nin Beşiktaş ile imzaladığı sponsorluk anlaşmasının ikinci fazı olan forma sponsorluğunun basın toplantısı için gittiğimiz İngiltere’nin Leeds şehrinde konuşuyoruz. Yeni forma tanıtımının İngiltere’de yapılmasının iki nedeni var, bu ülkenin, hem futbolun hem de Vodafone’un doğduğu yer olması. Beşiktaşlı futbolcular da 23 Temmuz akşamı Manchester’da oynanan Beşiktaş JK-FC Mainz hazırlık maçı öncesi Leeds’te kamptalar. Kulübün yeni formalarının tanıtımı Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş JK yönetim kurulu üyeleri, üst düzey yöneticileri, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ve Beşiktaşlı futbolcuların katıldığı bir toplantıyla yapılıyor.

        Beşiktaş sponsorluğu Ağustos 2013’te Vodafone Arena lansmanıyla başlamış, Vodafone içinde yalnızca bu projeye adanmış bir “Beşiktaş Birimi” oluşturulmuştu. Vodafone, sponsorluk anlaşmasının ikinci fazında sadece Beşiktaş formalarının göğsünde görünmekle kalmayacak, bin 200 Vodafone Cep Merkezi’ni de satış noktası olarak konumlayacak. İsteyen taraftar, bir gün önceden sipariş vererek formalarını bu merkezlerden alabilecek. Şu anda 52 satış noktasıyla tüketiciye ulaşılabilirken, bir anda Türkiye’nin her yanına yayılmış bir satış ağına ulaşılacak. Bu uygulamayla, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın, bu yıl yüzde 100’e yakın bir artışla 400 bin forma satma hedefini yakalaması da mümkün olacak.

        Vodafone sponsorluğunun üçüncü fazında da Beşiktaşlılar a özel ürün ve hizmetler var. Sponsorluğun son fazı da Ocak 2015’te gerçekleştirilecek Vodafone Arena’nın açılışı olacak.

        AKILLI STADA BÜTÇE ARTIRABILIRIZ

        Vodafone CEO’su Gökhan Öğüt, Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olacak Vodafone Arena’yı, “Maçlar dışında yılda 50-75 arası etkinlik yapılabilecek bir merkez yaratıyoruz” diye tanımladı.

        Öğüt, “En ileri Vodafone teknolojileriyle donatacağımız Vodafone Arena, taraftarlara maç günleri unutulmaz bir dijital deneyim yaşatacak. Taraftar, maç sırasında sosyal medyayı çok yoğun kullanıyor. 40 bin kişinin aynı anda internete erişimi de kolay olmuyor. Bunu sağlayabilmek için bütçemizin üzerine de çıkabiliriz” dedi.

        ABONE SAYISI 20 MİLYONU AŞTI

        Vodafone Türkiye’nin 2014- 2015 mali yılının ilk çeyreğinde servis gelirleri yüzde 3.7 artışla 1.4 milyar liraya ulaştı. Şirket böylece Vodafone grubu içinde gelirlerini en çok artıran ülkelerden biri oldu. Mali yılının ilk çeyreğinde 308 bin net abone kazanan şirketin toplam kullanıcı sayısı 20.4 milyonu buldu. Faturalı abone sayısı 8.2 milyona çıkarak toplam abone bazının yüzde 40’ına ulaştı.

        BJK, RESTORANLAR İÇİN FB'Lİ ŞAHENK'LE EL SIKIŞTI

        Vodafone Arena’da restoranlar için 3 bin 500 metrekarelik bir alan ayrıldı. Yönetim, bu alanın işletmesi için Doğuş Holding ile anlaştı. Doğuş, bünyesinde bulundurduğu 80’in üzerinde markayla bu stadyuma özel bir konsept yaratacak. Bazı markalar küçük büfeler halinde de stadyumun çeşitli yerlerinde hizmet verecek. Stadyum tamamlandıktan sonra yapılması planlanan etkinliklerden biri de her yıl 1 milyon turistin gezdiği Dolmabahçe Sarayı’nın içinde bulunduğu turlara stadyumu da dahil etmek.

        Diğer Yazılar