Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Davutoğlu'nun Başbakan adaylığı resmen açıklanırken şimdi en büyük merak konusu ekonomi yönetiminde değişiklik olup olmayacağı. Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker "Hiçbir başarı tek adam üzerine kurulamaz" diyerek geride kalanların emeğine işaret ediyor

        Türkiye’de siyaset sıcak günler yaşarken bu hareket ekonomi çevrelerinin gözünü de Ankara’ya çevirdi. Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığı ve Başbakanlık adaylığının açıklanmasının ardından, bakanların bazılarıyla vedalaşacağına dair kulisler uzun süredir gündemde. Ekonomi çevreleri ise bir süredir ‘istikrarlı ve ekonomik altyapının’ koşulu olarak ekonomi yönetiminin devam etmesi gerektiği yönünde değerlendirmeler yapıyor. Yani kabinenin ekonomi yönetiminde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kalmasını istiyor.

        HAKSIZLIK OLUR

        İşte siyasetin en sıcak günlerinde, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’le kısa da olsa Türkiye gündemini konuşma fırsatı bulduk. Önceki gün Türkiye Futbol Federasyonu ile yürütülen Futbol Köyleri Projesi’nin 8’incisi için İstanbul Riva’da bir araya geldiğimiz Ülker’e, seçim süreci ve bundan sonra yaşanacaklar konusunda sorular yönelttik. 300 marka, 65 şirket ve 49 kategori ile tüketimin nabzını tutan Ülker’e, belirsizliğin yaşandığı süreçte tüketimde daralma olup olmadığını sorduk. Ülker kendi kategorilerinde bir daralma olmadığını, bundan sonraki dönemde de böyle bir şey beklemediklerini söyledi. Murat Ülker, ekonomi dünyasının, yeni bir hükümetle ilgili olarak, ekonomi yönetiminin değişip değişmeyeceğiyle ilgili kaygıları olduğu hatırlatılınca da şu cevabı verdi:

        “Türkiye’de bugüne kadar sağlanmış istikrar tek bir adamın eseri değildir. Geride de pek çok kişinin emeği vardır. Böyle düşünmek, gerideki teknokratlara haksızlık olur.”

        Babamın çocukluğu çok mutlu geçmedi

        Riva’daki törenin ardından Murat Ülker ile sohbet ettik. Ülker, yeni dönemde de sponsorluklar konusunda izlenecek yol sorulduğunda, “Tüketicimiz bizi nerede görmek istiyorsa orada olacağız. Ama bu projeler başka, burada reklam falan yok. Biz en çok çocukların yanında olmak istiyoruz” dedi ve sonra babası Sabri Ülker’e dair bir anekdot paylaştı: “Babam Sabri Ülker, her çocuğun mutlu olmaya hakkı vardır mottosunu benimsemişti. Onu yaşlılığında, çocukluğunun geçtiği yerlere götürmek istedim, istemedi. Çünkü, dedi, ben çocukluğumu hiç iyi anılarla hatırlamıyorum.”

        SURİYE VE IRAK PAZARI İÇİN

        Yılın ikinci yarısı için endişelerim var

        Murat Ülker, Irak ve Suriye pazarıyla ilgili olarak da, “Oradaki işlerimiz devam ediyor, sadece oyuncular değişiyor. İnsanlar ortadan kaybolmadığı sürece bir problem yok. Aksine insanlar seyyar hale gelince bizim ürünlerimizi daha çok kullanıyor. Ancak bu dönemde alıştığımız finansal enstrümanların kullanımında sorunlar yaşanıyor. Yılın ikinci altı ayı için buna bağlı endişelerim var” dedi.

        OSMAN BERKMEN

        gelip teşekkür etti

        Murat Ülker ile sohbette Turkcell konusu da gündeme geldi. Ülker o konuda da son derece rahattı: “Biz bir sözleşme yaptık, aynı sözleşmeyi aynı şartlarla alın siz uygulayın dedik Ziraat Bankası’na. Modeli biz verdik yani. Sözleşme de hazır olunca süreç kısaldı. Hatta sonrasında Çukurova Grubu’ndan Osman Bey (Berkmen) bize gelip teşekkür etti.”

        2 MILYON ÇOCUK IÇIN 33 MILYON TL HARCANDI

        Çocuk odaklı projeleriyle 2 milyon kişiye ulaşan ve bunlar için 8 yılda 33 milyon lira harcayan Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, özellikle futbol köyleriyle ilgili tüm etkinliklere bizzat katılmaya çalışıyor. Ülker, giyiyor formasını, çocuklarla sembolik maç yapıyor, sohbet ediyor şakalaşıyor.

        Yıldız Holding ekibi, bu kez Türkiye Futbol Federasyonu ile yürütülen Futbol Köyleri Projesi’nin 8’incisi için İstanbul Riva’daydı. Bu yılki TFF Ülker Futbol Köyleri açılışı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in katılımıyla yapıldı. Bugüne kadar 4 bin yetenekli çocuğun, hayallerinin peşinde top koşturduğu Futbol Köyleri, bu yıl 3 kız ve 7 erkek kampı olmak üzere 400 çocuğu ağırlayacak

        Diğer Yazılar