Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya’da mayıs ayı sonunda açtığı DoubleTree Hilton’u, Nemrut Dağı ve Arslantepe Höyüğü turlarıyla tanıtan Hilton Worldwide Grup, 2016’da da Antakya’da tarihi kazı alanında çelik ayaklar üzerinde bir müze-otel kuracak.

        Hilton Worldwilde, dünya üzerindeki en önemli stratejik büyüme pazarlarından biri olarak gördüğü Türkiye’de tarihi eserlerle el ele tutuşarak büyüyecek. Türkiye’de 5 farklı marka altında 29 otele sahip olan grup, 2014 sonuna kadar Hilton İstanbul Kozyatağı, Hampton by Hilton Gaziantep ve Hilton Garden Inn Istanbul Atatürk Airport olmak üzere üç yeni otel daha açacak. 2015’te de Hilton Garden Inn Trabzon, Hilton Garden Inn Çorlu, Hilton Garden Inn Kasımpaşa, Hilton Garden Inn Beylikdüzü, Hilton Garden Inn Erzincan, Hilton Garden Inn Ümraniye, Hilton Garden Inn İzmir Bayraklı ve Hilton Garden Inn Eskişehir devreye girecek.

        Grubun Mayıs 2014’te açılışı yapılan Malatya’daki otelinde görüştüğümüz Hilton WW Pazarlama Müdürü Burcu Yazmazoğlu, otel açarken ve tanıtımını yaparken, şehrin turizm potansiyelini de öne çıkardıklarını anlattı. Bunun en yeni örneklerinden biri grubun Malatya’daki yatırımı. Üç ay önce daha çok bir iş oteli olarak açılan DoubleTree by Hilton Malatya, tüm pazarlama sloganını Nemrut Dağı ve Arslantepe’deki kazılar üzerine kurdu. Bunun için iki gecelik özel konaklama paketi hazırlandı. Pakete özel araç ile Nemrut ve Arslantape’ye ulaşım, Nemrut günbatımı turu, Arslantepe Höyüğü’ne yolculuk ve profesyonel rehberlik hizmeti dahil edildi.

        Grup 2016 yılında da Antakya’da bir müzeotel yapacak. Tarihi kazı alanında çelik bacaklar üzerine oturtulacak otelde Mimar Emre Arolat ile çalışılacak.

        NEMRUT REKABETİ

        Malatya ile Adıyaman arasında uzun süredir devam eden bir ‘Nemrut Dağı’ rekabeti var. Tur şirketleri Nemrut Dağı turlarını daha çok Adıyaman üzerinden pazarlıyor. Malatya, tur rotalarına henüz girememiş. Şehirde kokartlı tek bir rehber bile yok. Oysa şehir özellikle sağlık turizmi için çok avantaj taşıyor. Turgut Özal Tıp Merkezi, karaciğer naklinde Avrupa’nın en iyi ikinci hastanesi durumunda. Bu, şehirde önemli bir trafik yaratıyor.

        YEREL LEZZETLERE DESTEK

        Otel açılışlarından yaklaşık 1 yıl önce şehrin tarihini ve yerel lezzetlerini araştırmaya başladıklarını söyleyen DT by Hilton Malatya Genel Müdürü Haluk Bilgili, merkez ofisin en iyi şefini de Malatya’ya getirmiş.

        Diğer Yazılar