Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Borsa İstanbul’un, gelişme potansiyeline sahip girişimcilere yönelik olarak kurduğu Özel Pazar ve Girişimcilik Platformu’nun ilk üyesi, Türkiye’nin en zengin işadamlarından biri! Bu bilgiyi, dün platformun tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Borsa İstanbul Kotasyon Endeks ve Veri Grup Müdürü Sertaç Fuad Karaağaoğlu verdi. Ancak gizlilik anlaşması nedeniyle isim açıklamadı.

        Garanti Bankası KOBİLGİ Toplantıları’nda tanıtılan Özel Pazar ve Girişimcilik Platformu, potansiyeli ve büyüme eğilimi yüksek KOBİ’lere ve yükselen girişimlere, halka açılmadan büyüme sermayesi ve ortak bulma fırsatı sunuyor. Yatırımcı bulmayı ve mevcut yatırımlara likidite yaratmayı kolaylaştıracak yeni bir pazar niteliği taşıyan platformun temel fonksiyonu, girişimcilerin projeleriyle yatırımcıların sermayesini, tecrübe ve iş bilgisini, daha kolay, hızlı ve düşük maliyetle buluşturmak. Yani bir anlamda yeni satın almalar, ortaklıklar için çöpçatanlık yapmak.

        Türkiye’de her yıl yaklaşık 200-250 KOBİ bazlı şirketin satışı gerçekleşiyor. Ancak bu satışta sadece aracı şirketlerin belirlediği birkaç alıcı gündemde oluyor. Oysa bu platform, şirketin geniş bir yatırımcı kitlesi tarafından görünmesini sağlıyor. Kurulan değerlendirme komitesiyle de yatırımcıyı üzecek şirketler baştan eleniyor.

        Ağustos ayı sonunda üye kabulüne başlayan Özel Pazar’a kasım ayında yapılacak resmi açılışa kadar üyelik başvurusu yapanlara 1 yıl ücretsiz üyelik imkânı var. Özel Pazar’a yeni kurduğu şirkete kaynak arayan bir girişimci, finansman arayan bir anonim şirket, likidite arayan bir şirket ortağı ya da nitelikli bir yatırımcı hemen üye olabiliyor. Bu üyelikle, aracı ve servis sağlayıcıların verdiği profesyonel aracılık, bağımsız denetim, hukuk danışmanlığı, finans danışmanlığı gibi hizmetlerden yararlanabiliyor. Üye olmak için, www.bistozelpazar.com adresine girilerek adam adım ilerleniyor.

        Son yıllarda şirket satın almaları ya da ortaklıklara ilişkin çok fazla haber okuyor, yazıyoruz. Artan rekabet ortamında şirketler ayakta kalabilmek için buna mecbur. Türkiye’de satın almayı seven işadamları da belli. Böyle bir ismin, adı açıklanmasa bile yeni kurulan bir platformun ilk üyesi olması, kuşkusuz buraya üye olma cesaretini de artıracaktır, diye düşünüyorum.

        PLATFORMU DESTEKLİYORUZ

        Özel Pazar’a Garanti Bankası da destek veriyor. Dün toplantıya ev sahipliği yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, girişimcilerin, işlerini kurup büyütmek için sermayeye ve bu konuda kendilerine yol gösterecek tecrübeli mentorlara ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Karadere, “Yatırımcılar ise hızlı büyüme potansiyeline sahip yeni şirketlere yatırım yapmak istiyor. Biz de Anadolu Sohbetleri de dahil olmak üzere bu platformu müşterilerimize tanıtacağız” dedi.

        Diğer Yazılar