Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOÇ HOLDİNG DAYANIKLI TÜKETİM GRUBU BAŞKANI LEVENT ÇAKIROĞLU:

        Hem spor sponsorluklarında, hem de beyaz eşya üretiminde, ülkelerin ihtiyaç ve ilgilerini gözeterek karar aldıklarını belirten Çakıroğlu “Grundig ile Norveç’te hentbol ligine sponsor olduk. Rusya pazarında buzdolabının şişe bölümünü büyüttük, Çinliler için kurutma makinesine program ekledik” dedi

        Arçelik AŞ’nin küresel markası Beko, beyaz eşya sektöründe dünyanın en hızlı büyüyen markaları arasına girdi. Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu, hem spor sponsorluklarında, hem de beyaz eşya üretiminde, ülkelerin ihtiyaç ve ilgilerini gözeterek karar aldıklarını anlatırken, “Grundig ile Norveç’te hentbol ligine sponsor olduk. Rusya pazarında buzdolabının şişe bölümünü büyüttük, çamaşırı güneşte kurutmayı seven Çinliler için, ‘güneşte kurutmaya hazır’ sloganıyla özel program ekledik” dedi.

        Pazar gecesi, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, holding CEO’su Turgay Durak, holdingin Dayanıklı Tüketim Grup Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ile holdingin Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl’ın daveti üzerine FIBA Dünya Basketbol Kupası’nda ABD-Sırbistan finalini ‘Madrid Arena’da birlikte izledik. Final maçı öncesinde de Mustafa V. Koç, Turgay Durak ve Levent Çakıroğlu ile sohbet ettik. Beko, Basketbol Dünya Kupası’nın Presenting sponsoru. Yani şampiyonayı dünyaya sunan en büyük sponsor.

        Sohbet toplantısında söze Türkiye’nin 2023 hedeflerine atıfta bulunan başlayan Koç, “Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi olan Türkiye, küresel markalar yaratmalı” dedi. Koç, sadece ekonomik değil, politik olarak da küresel oyuncu olabilmenin en önemli şartını, “Öncelikle siyasi inisiyatifleri ekonomik aktörlerle desteklemek” olarak tanımladı. Koç, “Ne zaman ki çok sayıda Türk şirketi küresel oyuncu olur, Türkiye de o derece dünyadaki konumunu güçlendirir. Biz, Koç Topluluğu olarak teknolojiyi iyi kullanmayı ve markalarımızı dünya liginin üst sıralarına taşımayı hedefledik” dedi.

        Yurtdışında faaliyet gösteren her şirketin Türkiye’yi temsil ettiğine de dikkat çeken Koç, “Arçelik ve Beko, bu anlamda ciddi işler yapıyor. Arçelik’in Güney Afrika, Romanya, Rusya ve Çin yatırımları ve başarılı şekilde yönetilen uluslararası marka portföyü Türkiye açısından da güzel bir örnek teşkil ediyor” diye ekledi. Koç, Beko markasının Avrupa’dan son 7 yılda pazar payını en çok artıran beyaz eşya markası olduğunu anlattı.

        ‘EMEA’nın en büyük İKİNCİ ŞİRKETİYİZ’

        Çakıroğlu “Türkiye de lider, Avrupa’nın en büyük üçüncü, dünya beyaz eşya sektörünün yüzde 46’sını temsil eden Avrupa, Ortadoğu, Afrika (EMEA) bölgesinin en büyük ikinci beyaz eşya şirketi biziz” dedi.

        ‘ABD PAZARINA BÜYÜK ŞEHİRDEN GİRİYORUZ’

        Çakıroğlu, ABD pazarına giriş için araştırma yaptıklarını anlattı. “ABD çok büyük bir pazar. Giriş için dikkatli bir strateji belirlememiz lazımdı” diyen Çakıroğlu “ABD’de ürün tipleri, şimdiye kadar faaliyet gösterdiğimiz ülkelerden çok farklı. Ülkenin büyük kentlerinde Avrupa tipi küçük ürünlerin tercih edildiğini gördük. ABD’ye önce büyükşehirlerden giriyoruz. Manhattan’da AIG’nin eski genel merkezi rezidansa çevriliyor. Mutfak ürünlerini biz veriyoruz ” dedi.

        ‘İSPANYA’DA ÜÇÜNCÜLÜK ‘BARCELONA’YLA GELECEK’

        Arçelik çatısı altındaki Beko ve Grundig markalarının dünyadaki olumlu algısının spora verdikleri destek sayesinde arttığını da söyleyen Çakıroğlu geçtiğimiz ay Camp Nou Stadı’nda gerçekleşen Barcelona sponsorluğunu hatırlattı. Çakıroğlu, “İspanya’daki ciromuzu 5 yılda 5 kat artırmayı başardık. Pazar payında 23’üncülükten 6’ncılığa yükseldik. Barcelona sponsorluğumuz sayesinde 2 yıl içinde pazar üçüncülüğüne ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Ardından ‘kişiye özel’ olarak tanımladığı ülke bazlı çözümlerden örnekler verdi. Hentbol meraklısı Norveçliler için Grundig markasıyla hentbol ligine sponsor olduklarını anlattı. Beko’nun, Avrupa golf turnuvasına da destek verdiğini hatırlattı. Çakıroğlu, bu statejilerini şu örneklerle anlattı: “Endonezyalıların sebzeyi bol miktarda almadığını gördük, orada sattığımız buzdolaplarında sebze raflarını küçülttük. Rusya pazarı için şişe bölmelerine daha geniş bir alan dizayn ettik. İtalya’da pizza pişirmeye özel bir fırın ürettik. Çin’de kurutma makinelerine özel program ekledik.”

        Diğer Yazılar