Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Barcelona Futbol Kulübü için yaygın bir slogan vardır, Més que un club”, yani “Bir kulüpten fazlası”. Bu slogan, 1994 yılında Simon Kuper tarafından yazılan “Futbol Asla Sadece Futbol Değildir” kitabının zamanla kült bir slogana dönüşmesini de düşündürür. Futbol sadece futbol değilse, sponsorluk da sadece bir kulübe para ödemek değil aslında. Çok daha fazlası.

        Dünyanın en ünlü ve en fazla sayıda taraftara sahip futbol kulüplerinden biri olan Barça’nın Başkanı Josep Maria Bartomeu Floreta da sık sık bu sinyali verdi. Avrupa solo beyaz eşya pazarının lideri Beko ile 2014 yılından bu yana süren sponsorluk anlaşmasının kapsamını genişleterek 3 yıllık yeni bir anlaşmaya imza atan kulübün başkanı ile imza töreni sonrası sohbet ederken söylediği, “Tutkumuz, ideallerimiz ve kararlılığımız buluştu” cümlesi bu buluşmanın dünyaya aynı yerden bakmakla da ilgili olduğunun ifadesiydi. Floreta, “Bu, hem sportif, hem de ticari başarılarda önemli bir ortaklık. Biz insanların hayatını güzelleştirmeyi istiyoruz, Beko ile bu konuda da ortaklaşa çalışıyoruz” diye de ekledi.

        Kulübün sağlıklı beslenme konusunda toplumu bilinçlendirmeyi misyon edinen bir yaklaşımı var. Bunun için ortaklaşa hazırlanan bir reklam filmi de aslında Beko ile sadece sporda değil, başka konularda birlikte yol alınacağına örnekti. Hepimizin hayran kaldığı bu reklam filminin ayrıntıları yarınki yazıda olacak. Beko, 2018-2019 sezonundan itibaren üç sezon sürecek sözleşmeyle FCB’nin global üç ana ortağından biri oldu. Kulüp ilk defa antrenman sponsorluğu veriyor. Beko markası, antrenman formalarının hem göğüs hem de sırtında yer alacak.

        Ayrıca maça çıkmadan önce ısınma sonrası giyilen formaların sırtında da milyonlarca seyirci Beko’yu görecek. Kulübün çok kalabalık bir fan grubu var, sadece maçlar değil, antrenmanlar da altın değerinde. Üstelik Barcelona Futbol Kulübü’nün Türkiye’deki bilinirliği çok yüksek. Başkan Floreta açıkladı, Türkiye’de nüfusun yüzde 90’ı Barcelona’yı biliyor. Yüzde 90’ının yüzde 62’si de kulübü takip ediyor. Floreta, “Bu yüzden ilk aklımıza gelen Beko oldu” dedi.

        İNSAN HAYATINI İYİLEŞTİRMEK DE ORTAK HAYAL

        Josep Maria Bartomeu Floreta, imza sonrasında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Koç ve takımın popüler oyuncusu Pique ile birlikte stada inerek bu pozu verdi. Floreta, “Biz sektörümüzde en iyi olmak istiyoruz. Beko da sektörünün en iyilerinden biri” dedi. Birlikte insanların hayatını iyileştirmek konusunda da çalışacağız” dedi. Floreta, Türkiye ve Barcelona arasındaki ilişkinin Beko’nun sponsorluklarıyla sınırlı olmadığını ve farklı alanlarda da farklı sponsorları bulunduğunu hatırlattı, “LASSA ve Nef bunlar arasında. Bundan sonraki dönemde bu ilişkileri geliştirerek devam edeceğiz” dedi.

        BARCA’NIN YILLIK SPONSORLUK GELİRİ 200 MİLYON EURO

        Barcelona Futbol Kulübü’nün toplam sponsorluk geliri 200 milyon Euro. Yaklaşık bir hesapla bu gelirin yüzde 10’u Beko’dan. Hem sportif hem de ticari olarak çok büyük bir organizasyona sahip olan kulüp, bu geliri artırmak için de sürekli yenilikler peşinde. New York ve Hong Kong’daki ofisler sponsorluk gelirlerini artırmak için çalışıyor.

        Kulüp Başkanı Floreta “Çok rekabetçi bir alan var ama sponsorluk geliri en ileri düzeyde olan takımlardan biriyiz. Bunu artırmaya uğraşıyoruz” dedi. Floreta, “Türkiye’deki takımlardan oyuncu transferi düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Oyuncu özelinde baktığınızda Arda Turan her ne kadar Türkiye’de oynamaya başladıysa da bizim oyuncumuzdur ve çok iyi bir oyuncuydu. Genç takımdan yetiştirmeyi önemsiyoruz ama orada istediğimiz yeteneği bulamadığımızda yetenek neredeyse oraya bakıyoruz” diye cevap verdi.

        Diğer Yazılar