Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BANA göre Bengü romantik aşk şarkılarının kadını. İnsanın yüreğine dokunan şarkıları çok güzel yorumluyor. İşte bu albümde de onlardan fazlasıyla var. Tam da “Sahici” diyeceğimiz cinsten. Duygusal, buram buram aşk kokan bir albüm. “İkinci Hal”in çıkış şarkısı “Sahici” dillerde. Unutmayın bir şarkı ilk çıktığı gün dillere dolanıyorsa tamamdır. Uzun süre gidecek demektir. Ardından da asıl şarkı ortaya çıktı mı işte asıl patlama o zaman yaşanır. Bu albüm de onlardan. Bu albüm ısınacak, ısınacak, demlenecek ve sonrasında daha da bir lezzetlenecek. “İkinci Hal”, “Hilal”, “Kapıda Yalnızlık”, “Ege” birer Zeki Güner şarkıları. Hepsi de duygusal, romantik ve insana dokunan cinsten. Bengü de hakkını vererek yorumlamış. Zaten her albümde bir merdiven daha çıkıyor. Albümde tabii Serkan Kavuşan, Şehrazat, Deniz Erten şarkıları da yer alıyor. Bu arada Şehrazat’ın “Kadar”ını Emre Aydın ile düet yapıyor Bengü. Ki bence de çok iyi bir fikir. Ve tabii fenomen olan Saygımdan ve Yaralı da müzikseverlere hediye olarak yeniden eklenmiş. Ben albümü ilk dinlediğim an çok sevdim. Şu sıralar da hâlâ dinlemekteyim. Keyifli araba yolculuklarınızda ve yürüyüşleriniz de size güzel eşlik eder derim. Aklınızda olsun.

        Araftayım

        ANLAMI ‘cennet ile cehennem arasında bir yer’ olan “Araftayım”ı dinliyorum birkaç gündür. Ebru Gündeş’in uzun süredir üzerinde çalıştığı albümünün ismi ve aynı zamanda çıkış şarkısı. Ebru Gündeş’in fotoğraflarını inceledim uzun uzun. Öncelikle sade makyajını. Müzik yolculuğunu çok iyi bilen her albümünde yanında olan, sayısız röportaj yaptığım, sayısız kez albüm çalışmalarında stüdyoda bulunduğum Ebru Gündeş’in bu halleri pek güzel. Hatta lütfen hep böyle devam etsin. O çok büyük yüzünde bin kilo makyaj halleri sadece fotoğraflarda kalsın lütfen. Yorum anlamında söylenecek söz yok. Ebru Gündeş’in sesi yorumu olağanüstü. Kötü bir şarkıyı bile taçlandıracak türden. Bu albümde de Sıla, Gülşen, Sezen Aksu, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Alper Narman, Ayla Çelik gibi isimler var. Var da var maşallah. Ciddi zahmetli, ciddi masraflı bir albüm anlayacağınız. Daha o kadar çok isim var ki bu albümde çalışan; şöyle kaba taslak baktığınız anda ciddi para harcandığını görüyorsunuz. Tabii bir de konu Ebru Gündeş olunca masraf iki değil üç katına çıkıyordur. Çünkü belli başlı isimlere fiyat daha da fazla söyleniyor. Tabii şarkıları Ebru Gündeş’e hediye eden de var Sıla gibi. O da ayrı bir durum tabii.

        BEST FM RADYO PROGRAMCISI YASEMİN ŞEFIK’İN İLK 5’İ

        1-Sıla: Reverans

        2-İrem Derici: Bir miyiz

        3-Gökhan Türkmen: Dene

        4-Kenan Doğulu: Büyük

        5-Ebru Gündeş: Araftayım

        KRAL POP GENEL YAYIN YÖNETMENİ TOLGA GÜNDÜZ’ÜN İLK 5’İ

        1-Hande Yener: Naber

        2-Demet Akalın: Koltuk

        3-Ebru Gündeş: Mecbursun

        4-İskender Paydaş-Tarkan: Hop De

        5-Ozan Doğulu-Model: Böyle Akşamlar

        GECELERDE EN ÇOK ÇALAN İLK BEŞ

        1-Tarkan-İskender Paydaş: Hop De

        2-Demet Akalın: Koltuk

        3-Hande Yener: Alt Dudak

        4-Ozan Doğulu-Kenan Doğulu-Ajda Pekkan: Harika

        5-Merve Özbey-Erdem Kınay: Helal Et Hande Yener

        Albüm demişken

        BEN kendimi bildim bileli Türkan Şoray’ın albümü yapılacak. Yine son zamanlarda sürekli “Albüm geliyor”, “Türkan Şoray stüdyo çalışmasında” tadında haberlere denk geliyorum. Ha bu arada yıllar yıllar önce ben de böyle sayısız habere imza atmıştım. İnşallah bu sene bitmeden olur da artık şu yıllardır yapılan haberler boşa gitmez.

        Son günlerde müzik dünyası

        Demet Akalın yeni albümün hazırlığında. Bu kez albümün fotoğraflarını hem de klip çalışmasını Kemal Doğulu yapacak. Malumunuz Kemal Doğulu Hande Yener ile yollarını ayıralı çok uzun oldu. Şimdi bu ikili birleşti. Bakalım ortaya neler çıkacak. Ben çok merak ediyorum.

        Erdem Kınay’ın albümlerinde söylediği şarkılar ile dikkat çeken Merve Özbey’in kendi albümü çıkmak üzere. Evet evet artık Merve’nin bir albümü olacak.

        Diğer Yazılar