Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PAZARTESİDEN bu yana mail’im durmadı. Anlayacağınız bu akşam her mekânda bir gulyabani partisi var. Yani bugün Halloween. Sokaklarda, otobüslerde, metrolarda, arabalarda çorapları kaçmış kızları, tuhaf makyajlı erkekleri görürseniz şaşırmayın. Hatta korkunç makyajlı tipler göreceksiniz. Yüzlerinden, gözlerinden kan akmış falan. Takılmayın geçin. Hatta onlarla fotoğraf çektirin. Eğlenin anlayacağınız. Eğlenin. Hani uzun süredir yapmayı unuttuğunuz şeyler var ya onları yapın. Didiklemeyin, eleştirmeyin. Eğlenin. Aman günahtır, aman bizim dinimizde yoktur, aman öyledir, şöyledir böyledir demeden takılmadan eğlenin. Gülün, dans edin şarkı söyleyin. Biz çünkü bunları toplum olarak yapmaya yapmaya delireceğiz. Hepimiz gulyabanilere döneceğiz. Sürekli bir didikleme, sürekli bir eleştirme hallerinden çıkamazsak sonunda toptan delireceğiz. Her gün bir acı haber bizi yakıp yıkacak. Sokaklarda her gün “Sen bana baktın, neden baktın” kavgalarıyla bile saçmasapan kan dökülüyorken bir günlüğüne yalancıktan bunu yapın ki belki içinizdeki canavarı yok edersiniz böylelikle.

        Askıda ne var?

        CİHANGİR’DE ev yemekleri denilince Pazı gelir akıllara. Ben de sık sık uğrarım. Bir aile çalışıyor Pazı’da. Anne yemekleri yapıyor, baba ve çocukları da servise yardım ediyor. Tam bir aile durumu anlayacağınız. Yemekleri de pek güzel. Dört masası var bu küçük dükkânın. Kapısında da uzun bir kuyruk. Herkes burada güzel yemekler yer. Ben bu aileyi çok seviyorum. Tam karşısında bulunan Orko Market’te de çalışıyorlar. Akrabalar zaten. Ve çok çalışkanlar. Şimdi neden mi bahsediyorum; bu aile her zaman, yardıma muhtaç ve özellikle üniversiteli öğrencilere destek oluyor. Mesela Pazı’da her zaman ailelerinden uzak yaşayan üniversiteli öğrenciler yemek yerdi. Para ödemeden. Yani bu aile yemekler çöpe gitmesin boşa gitmesin gelsin insanlar karınlarını doyursun mantığındalar. İşte bunu gören askidanevar.com’un yaratıcıları buraya kadar uzanmış. Demişler ki, “Siz harika bir şey yapıyorsunuz. Ama bırakın insanlar da buna ortak olsun.” Yani siz gönlünüzden kopan parayı kasaya bırakıyorsunuz. Onlar da panoya asıyorlar. Üniversiteli öğrenciler de gelip yemek yiyor. Bu sistem Ankara, Bursa, Bolu, İstanbul ve İzmir’de var. Eğer ailenizden uzak buraya gelip yaşayan bir üniversite öğrencisiyseniz bu panoyu gördüğünüz yerde yemek yiyebilirsiniz. Ya da paranızı bırakarak yemek ısmarlayabilirsiniz. Haberiniz ola.

        Boşuna kimse bir şey olmuyor

        YEME-içme konusunda ben pek ahkâm kesmem. Bazı yazar arkadaşlarıma göre de oldukça cimri davranırım. Öyle her mekândan bahsetmem. Yazmam, çizmem. Hatta gitmem. Çünkü bu zor bir iştir. Gerçekten hakkının verildiğine inanırsam yazıp haberdar etmeye çalışıyorum. Ama tabii zaman zaman yanıldıklarım oluyor. Mesela La Boom. Açıldığında kısa bir süre sonra kapanacağını düşünüyordum. Hatta uzun bir süre yazıp çizmedim. Ama son birkaç aydır çok doğru yolda ilerliyor. Salı akşamı yenilenmiş mönülerini müşterilerine sunum yaptılar. Yani o geceyi tamamen kendi müşterilerine kapattılar. Emek vermek, değer vermek budur. Malum memlekette 20 yılını devirmiş çok az mekân var. En başında da Paper Moon, Şamdan, Sunset, Mia Mensa gibi kuruluşlar geliyor. İnşallah uzun yıllar kalırlar. Lucca da geçen hafta 10’uncu senesini bitirdi. Bunlar önemli şeyler. La Boom da bu yolda ilerliyor gibi. Tabii ki çok mekân var. Bu sektörde bu tarz mekânların olması önemli. Salı gecesi de müdavimleri oradaydı. Çağatay Ulusoy en baş köşedeydi. Çünkü mekânın en sık gideni hatta mekân ilk Çağatay’ın adıyla anılmıştı. Serdar Ortaç, Sertab Erener gibi isimler de vardı. Sertab Erener’in halleri biraz değişikti. Mutlu mu mutsuz mu belli olmayan, tedirgin halleri ve sürekli telefonla konuşması da dikkatlerden kaçmadı.

        Bu akşam

        UZUN süredir The Plaza Otel’in en üst katında Sky Bar’a bir haller oluyor. Erol Evgin sahnesinden sonra bu küçücük yer hareketlenmeye başlıyor. Geçen hafta ben de gittim çok keyifliydi. Bu akşam da Kenan Doğulu’nun orkestrası Aydın Karabulut’un kurduğu Drum Circle Band sahneye çıkıyor. Yarın akşam da Cumhur Demir sahneye çıkacak. Cumhur’u bilen bilir. Eğlence garantidir. Haberiniz ola.

        Diğer Yazılar