Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALUM bugün pazartesi ve klasik hafta sonu turlamalarından neler olup bitti kısacık bir özet geçeyim istiyorum. “Siz evde oturanlar, sokağa çıkamayanlar” diyeceğim ama İstanbul trafiğini göz önünde bulundurursak kimseler evde oturmamış İstanbul’da belli. Üstelik gittiğim her mekânda sahnedeki sanatçılar “Hadi evinize gitmeyi düşünmüyor musunuz?” diye tekrarladılar. Gerçekten kimsenin kalkmaya niyeti pek yoktu.

        AKBABALI FIRTINASI

        Tünel pasajının içinde bulunan yılların Akbabalı’sı son günlerde pek meşhur. Meğer mekâna Midpoint ve Doğuş Grubu ortak olmuş. Sanırım bunu duyan da mekâna koşuyor. Çünkü herkes “Yer bulamıyoruz ne olur yardım et” diye beni arıyor. “Allah Allah” diyerek kolları sıvadım ama ben bile kendime zor yer buldum cuma akşamı için. İğne atacak yer yok. Rahim Çakmak ve ekibi akşam boyunca muhteşem şarkılar söylüyor. Rahim’in sesi ve yorumu değişik, sizi kendine bağlıyor. Normalde çok erken ayrılacaktık ama ayrılmadık. Rahim ile geç saatlere kadar şarkılar söyledik. Her masa ile tek tek ilgileniyor, herkesin gönlünü alıyor Rahim. Sırf Rahim’e gelip 2-3 şarkı söyleyip gidenler var. Köfte ve balıktan oluşan fiks mönü kişi başı 110 TL. Yer bulabilirseniz gidin derim.

        SEYİRCİ EDEPSİZLEŞTİ

        Seyirciye bir haller olmuş. Sosyal medyada çirkefleşen insanlar artık uluorta çirkin tavırlar sergilemeye başladı. Cuma gecesi Vitrin’de Berkay’ı dinlemeye giden biri sahneye fındık attı. Berkay müziği kestirdi, ışıkları yaktırdı ve fındık atan kişinin bunu neden yaptığını sorguladı. Kocaman helal olsun! İster Berkay olsun, ister Madonna olsun, ister sahneye ilk kez çıkan yeni bir şarkıcı olsun; kim olursa olsun böyle bir terbiyesizlik olmaz. Sahnede şarkı söyleyen birine fındık atılmaz. Bu, dünyanın hiçbir yerinde yapılmaz.

        CENK EREN’E DE AYNISI YAPILDI

        Cumartesi gecesi My Cabaret’de Cenk Eren sahneye çıktı. Dakika 1, izleyenlerden biri “Kilo almışsın” diye bağırıyor. Oysa ki, ben de 10 dakika önce kuliste “Sen kilo vermişsin. İyi gözüküyorsun” dedim Cenk’e. Çünkü son günlerde çok sıkı diyet ve spor yapıyor Cenk. Hayır sahneye çıkan adamın neden moralini bozarsınız? Otur o zaman evinde, telefonu al, eline sosyal medyadan geçir geçirebildiğin kadar madem. Nedir bu saygısızlık! Sahneye çıkan kişinin modunu neden düşürürsünüz? Cenk Eren’in ilk dakikalarda haklı olarak modu düştü ama sonra gayet profesyonel bir şekilde toparladı. Gerçekten gereksiz haller... Zaten yeteri kadar sosyal medyada laf sokuluyor. Malum milletin birbirini hiç sevmediği de sosyal medya sayesinde ortaya çıkmış oldu. Bir laf sokma, bir laf yetiştirme çabası...

        ‘Kayahan istememiş, ÇOK DA FİFİ’

        BU haftayı Etiler Sahne’de Demet Akalın ile kapattım. Uzun süredir Demet’i izlemiyordum. Saat 01.30’da çıktığı sahneden 04.30’da indi. Sahne performansı gerçekten çok iyi. İnsanlarla diyaloğu, esprileri dozunda. Nur Yerlitaş kıyafeti çok iyiydi. Demet bir ara Cenk Eren’i görünce “Kayahan bizi istememiş. Çok da fifi” dedi. Cenk Eren “Sonraki albümde olacakmışız” dediğinde, “İstese de olmaz artık. Geçmiş olsun” dedi. Daha sonra Cenk’in “Esin yazmasın ayıp olur” lafına Demet Akalın, “Esin bak burada biz bizeyiz. Kimseler yok” dedi. Ama kusura bakma Demet’çiğim bayağı kalabalıktık. Mekân tıklım tıklım, oturacak yer yok. Ve biliyorsun son günlerde herkes gazeteci. Malum milletin elinde cep telefonu. Ben yazmasam da birileri sosyal medyaya yalan yanlış yazıyor. Bari biz doğrusunu yazalım. Bu arada Kayahan’ın bu haberlere çok üzüldüğünü de duyuyorum. Ama elden bir şey gelmez. Usta Kayahan eğer böyle bir albüm yapmaya karar verdiyse çıkacak bu yorumları da kabul etmesi gerekiyor.

        Gecelerden DETAYLAR

        - ‘MUHTEŞEM Yüzyıl’ın Şehzade Mehmet’i Gürbey İleri cuma gecesi My Cabaret’deydi. Sarışın bir kızla birlikteydi. Gece boyunca el ele, göz göze hatta dudak dudağaydılar. Herkesin dikkatini çekti. Gürbey mekân çıkışında karşılaştığı kişilere “Dizimiz 1 numara” diyerek hava atmış. Hakkı var. Son zamanlarda patır patır diziler kalkıyor. Gürbey bu keyfi sürecek tabii.

        - Irmak Atuk cuma akşamı doğum günü kutluyordu. Kırmızı elbisesiyle çok şıktı. Berkay ona şarkılar söyledi. Irmak ile bir gece sonra yine karşılaştık. Bu kez de arkadaşının doğum günü kutlamasını yapıyordu.

        Diğer Yazılar