Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYAHAN ustadır ve şarkılarını söylemek gerçekten yürek ister. Öncelikle “Kayahan’ın En İyileri” albümünde yer alan herkesi ve emeği geçenleri kutlarım. Müzik dünyası için güzel bir çalışma olmuş. Albüm çıktığı an iTunes’tan satın aldım. Tamamı 19.99 TL. Lütfen sizler de kaçak göçek işlere başvurmayın. Korsana destek olmayın. En azından sevdiğiniz şarkıları satın alma şansınız var. Onlar da şimdi 1.29 TL. Daha sonra 89 kuruş oluyor. Albüm 2 gündür ilk sırada. Bu arada albümdeki şarkıların hepsini defalarca dinledim. Ustanın şarkıları büyük. Usta, “Bu sözü nasıl yazmışsın?” dedirtiyor her şarkıda. Kıymetli şarkılar. Hatta hepsini bir kerede çıkarmasalardı keşke. Bir ikinci CD de 6 ay sonra çıkabilirmiş. Çünkü şarkıların hepsi çok güzel. Ve bu şarkıları da pek bir özlemişiz. Ustanın en yakını ve en iyi öğrencisi kontenjanından “Mor Menekşe” doğru bir seçim olmuş İpek Açar için. Öncelikli onu söyleyeyim. Ve diğer yorumlara gelirsek...

        AJDA’YA YANLIŞ ŞARKI SEÇTİRİLMİŞ

        “YEMİN Ettim”i Tarkan’dan başkası yorumlayamazmış. Tüylerim diken diken oldu. Sabahlara kadar dinlenir. Şarkı ustadan sonra ikinci kez devleşmiş. Bu arada Tarkan artık alaturka albümü çıkar. İnan seninle birlikte hepimiz pek mutlu olacağız. “Odalarda Işıksızım”ı dinlerken “Sezen Aksu’yu dinlemeyi özlemişim” dedim. Acayip yakışmış bu şarkı. Acaba eski şarkılarından oluşan bir albüm mü yapsan Sezen Aksu. “Canım Sıkılıyor Canım”ı Sıla’ya söyletmek doğru bir seçim olmuş. Albümdeki başka bir şarkıyı bu kadar güzel yorumlayamazmış. “Emrin Olur”da biraz cılız kalmış Gülşen’in sesi ama yine de bazı bölümlerinde harbiden duygusunu hissettiriyor. Acaba birileri Ajda Pekkan için “Nasıl olsa Süperstar, o her şarkıyı söyler” mi diyor? Olmamış işte. “Ayselim’im albümünde de pek bir yanlış şarkı yorumlamıştı. Şimdi bu albümde de “Gönül Sayfam”ı söylemiş. Birkaç kez dinledim. Hatta birkaç kişiye de dinlettim. Fikirler hep aynı. Keşke başka şarkı seçilseymiş. Ah Mine Koşan nerelerdesin sen. Bu nasıl “Allahım Neydi Günahım” demek. Hadi daha çok sahneye çık, hadi daha çok albüm yap. Nasıl güzel yorum ve nasıl kıymetli bir ses. Çok özlemişiz. Bu albüme kim düşündüyse seni helal olsun. Kesinlikle doğru bir seçim.

        Kayahan şarkılarını en iyi Nilüfer yorumlar. Bir dönem ustanın, Nilüfer’e ettiklerini bir kenara bırakırsak “Bir Garip Serçe”yi pek güzel söylemiş. Nilüfer bu albümde yer almasa pek bir eksik olurmuş. Gerçekten iki sanatçının barışması, yeniden bir arada olması güzel ve geç kalınmış bir durumdur. Ve kesinlikle bingo bingo bingo! “Adresim Aynı”yı dinlerken “Kim bu ya?” dedirten Mustafa Ceceli sana helal olsun. Nasıl güzel yorum bu böyle. Albümün en en birinci sırasına oturur Tarkan ile birlikte. Kayahan’ın sesine pek bir yakın olmuş Suat Suna’nın “Yoksun Sen” yorumu. Hatta şarkıyı dinlerken “Ah usta ah neler yazmışsın sen, nasıl sözler bunlar?” dedirtenlerden. Tabii Funda Arar, Aşkın Nur Yengi, Demet Sağıroğlu, Yonca Lodi, Candan Erçetin, Gülben Ergen keyifli okumuşlar. Mehmet Erdem’in buğulu sesi olmazsa olmaz oldu artık böyle albümlerde. Emre Aydın ve Lale Mehmedova da başarılı.

        Ve müzik DÜNYASI

        ŞU soğuk kış günlerinde Ziynet Sali “Bugün Adım Leyla”yı çıkardı. Albümün kapağına uzun süre bakıyorsunuz. Çünkü tam da yaz güneşini arkasına almış Ziynet. İç ısıttıracak cinsten. Eski şarkıları da yorumlamış. Pek bir güzel olmuş. Ve Alişan. Uzun süredir albüm çalışması yapmayan Alişan da ihtiyaç olduğunu fark etmiş olacak ki, “İhtiyaç Var” ile geldi müzik dünyasına. Yeni yıl yaklaşırken bu albümler pek bir güzel oldu anlayacağınız. Murat Dalkılıç da “önümüzdeki 5 sene albüm yapmayacağım” demiş. Albüm yapmamak da olmuyor ki. Murat sen en iyisi single falan yap. İlla ki yeni şarkı olması gerekiyor. Böyle albüme gerek yok düşüncelerine girmemek gerek.

        Diğer Yazılar