Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YENİ yıl yaklaşırken Nişantaşı süslenir, ışıl ışıl olur, içimiz hareketlenirdi. Öyle ki çocuklar gibi şen olurduk. Bu süsleme durumları genellikle kasım ortasında başlardı. Bu sene ne ses var ne seda. Günlerdir herkes birbirine “Neden kimse bir şeye başlamıyor?” diye soruyor. Her sene A46’nın yaptığı tasarımlarla kimi zaman bir masal dünyasının içine girer kimi zaman da askerlerle yolda yürürdük. Bu sene hiçbir hareketlilik yok. Küçük bir araştırma yaptım. A46’nın zaman daraldığı için aralığın ilk haftası yapılacak ihaleye girmeyeceğini öğrendim. Acayip üzüldüm. Benim gibi herkes dört gözle bekliyor ama daha çok bekleriz. Bu sene öyle geçmiş yıllardaki gibi bir süsleme beklemeyin. Mustafa Sarıgül ile özdeşleşen bir durum sanırım artık olmayacak. Ve gelecek yıllarda da tamamen yok olacağa benziyor. Yabancı basının bile ilgiyle takip ettiği bir durumdu oysa ki. Ama işte bu sene daha ihale bile yapılmamış. İhaleye hangi firmaların gireceği bile belli değil. Sanırım küçük 1-2 ışıkla işi kurtaracaklar bu sene. Yıllardır Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yapılan cılız ışıklar gibi olacak Nişantaşı da. Zaten gündem yüzünden içimiz kararıyor. Yılda 1 kere renkleniyorduk, bari onu devam ettirseydiniz. Işıklarımız söndü, masal dünyamız yok oldu. Senenin 1 ayı öyle ya da böyle içimiz şenleniyordu. Artık ona da veda zamanı. Geçmişler ola...

        MAHALLEYE Nublu gelmiş

        KARAKÖY Gradiva Otel’in alt katında bulunan İlhan Erşahin’in sahibi olduğu New York bazlı caz kulüp Nublu, yeni yerinde konuşlandı. Ancak bir farkla. Bu kez midelerimizi de düşünmüşler. Genç yetenek şef Deniz Aşık’ın harika yemekleri ile Nublu Kitchen açık ara fark atacak birçok yere. Belli oldu. Ayrıca mekânın bu bölümünü kapatabilir ve sevdiğiniz tatları Deniz’e söyleyebilirsiniz. Keza karışmayın, zaten harika lezzetler sunuyor size. Bu arada bu akşam mekânda Kolektif İstanbul var. Anadolu ve Balkan müziğini farklı bir perspektifle harmanladıkları zengin repertuvarlarını kendilerine has yorumluyorlar. Giriş 25 TL. Yarın akşam da 10 TL farkla elektronik ikili The Ohchestra’yı dinleyebilirsiniz. Güzel hafta sonları...

        Gay misin değil misin?

        DAHA birçok insan kendine bunu itiraf edemiyorken, üstelik konuşulmasını bile istemiyorken, Zerrin Özer’in çıkıp “Türk erkeklerinin yüzde 50’si biseksüel” açıklamasını yapması bir tuhaf geldi. Uzun süredir bu konu konuşulmamak için direniliyordu. Yazarımız Oben Budak da “Zerrin Özer gay olmalarını biseksüellikle kapatan erkeklerle karşılaşmış” demiş. Vallahi Oben, bu da büyük bir adımdır inan bana. En azından bir adım atmışlar. Ama tabii bana göre biseksüellik, gay olmaktan daha fena. İşte bir tek onu idrak edemiyorlar. Düşün kafalar o kadar karışık.

        Kayahan’dan SELAM VAR

        KAYAHAN usta ile konuştum geçen sabah. Hazırlanan albüme gelen ilgiden son derece memnun. Ancak ustanın “Geceler”, “Esmer Günler”, “Seni Seviyorum” gibi daha çok klasikleşmiş şarkısı var. Onlar da gelecekmiş çok yakında, hiç merak etmeyin. Bu arada Oben Budak, ustanın şarkıları için “Çok arabesk seslendirilmiş” yorumunu yapmış. Oben’ciğim ruhumuz arabesk, farkında değil misin? Gece birçok mekânda Kibariye’ler, Dilber Ay’lar, Orhan Gencebay’lar, Müslüm Gürses’ler çalıyor. Yeni nesil de birçok şarkı yerine arabesk şarkılara eşlik ediyor. O yüzden ustanın şarkıları tam da olması gerektiği gibi yorumlanmış bence. Mekânlar çalmaya başladı bile.

        Alaturka, arabesk GECELERİ

        BUYURUN işte. Yeşim Salkım da uzun bir aradan sonra ‘Alaturka ve Arabesk’ şarkılardan oluşan bir repertuvarla sahnelere dönüyor. İlki çarşamba akşamı Desibel’de. Harika bir fikir, kim düşündüyse bravo! Doğru bir karar olmuş. Yeşim Salkım’ın bu geceye uzun süredir hazırlandığını biliyorum. Özel kostümler bile hazırlanıyor.

        Diğer Yazılar