Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İŞ, güç, koşturma, trafik sorunu derken yaşadığımız memlekette bir yerden bir yere gitmeye korkar olduk. Sizi bilmiyorum ama ben uzun zamandır uzak yerlere gitmeye çekiniyorum. Çünkü hemen “Trafik var. Of 1 saatte gidemeyiz hatta 3 saat sürer” demeye başlıyor, sonra da vazgeçiyor ve mahallemizden çıkmaz oluyoruz. Bu hafta işletmeci Ergun Yıldız, Saffet Emre Tonguç’un yerine göz dikmiş olacak ki, “Esin sabah size Yeşilköy-Florya turu yaptırayım, rehberlik yapayım” teklifinde bulununca erkenden düştük yollara. Malum biz gece insanları biraz sabaha karşı yatıyoruz ama olsun. İlk durak kahvaltı tabii. Sonrasında ver elini yürüyüş, balıklar ve olmazsa olmaz kebap...

        KAHVALTI ÖNEMLİ

        TÜRK milleti için pazar demek hamurlar, börekler, sucuklar demek. Tabii bir de kuş sütünün eksik olmaması demek. Benim çatlayana kadar yiyip kahvaltı ettiğim, son dönemde en sevdiğim mekan Rumeli Hisarı’ndaki Nezih Kebap. Tamam memlekette çok güzel kahvaltı yerleri var ama buranın bana göre en önemli özelliği bir lezzeti, ikincisi de her şeyin taze olması. Bir kere masaya gelen peynirler kurumamış oluyor. Kahvaltı salonları bu konuya lütfen dikkat etsin. Çünkü küçük bir detay gibi gözüken ama çok önemli bir konu. genellikle kimse bu duruma dikkat etmiyor. Pazar günü kalabalık oluyor diye önceden hazırlıyorlar ama onlar da kuruyor.

        İŞTE BEKLENEN OLUYOR

        Pazar günü yıllardır pek ünlü olan hatta pideleriyle nam salmış Florya’daki Köroğlu’na gittik. Hem şöyle uçakları izleyelim hem de çatlayana kadar yiyip kahvaltı edelim diye. Ama masaya gelen kurumuş peynirler hepimizi mutsuz etti. Garsona sorduk kalabalığı bahane gösterdi. Keşke ek bir eleman tutsanız o gün için. Ama menemen çok iyiydi. Bunu da söylemeden edemeyeceğim. menemenle gönlümüzü aldılar.

        Uçaklarla bol fotoğraf çektirin

        KÜÇÜKKEN babam bizi Florya’ya götürür uçakların kalkış ve inişini izletirdi. Biz de saatlerce uçak kalksın da izleyelim diye beklerdik. Şimdi 2 dakika beklemeniz yeter. Çünkü hiç durmadan tepenizden uçak iniyor. Florya sahil, uçakları en yakından görebileceğiniz yer. O yüzden de yürüyüş esnasında bol bol fotoğraf çektirin derim. Zaten herkes öyle yapıyor. Benim bir uçakla selfie’m oldu. Hatta biri de tepemi pist olarak kullandı.

        FUTBOLCULARIN vazgeçilmez adresi

        FLORYA futbolcuların da vazgeçilmez semti diyebiliriz. Zaten uzay üssü arabaların en çok görüldüğü yerlerden biri. Futbolcular genellikle bu bölgeleri seçiyor. Ben de ne zaman Florya’ya gitsem birileriyle karşılaşıyorum zaten. Ya da arabalarıyla karşılaşıyorum. Bu hafta da yemekte Ümit Karan ile denk düştüm. Daha doğrusu birlikte yemek yedik. Çok enteresan şeyler anlattı Ümit. Hatta “Ben çok yoğun futbol oynadığım dönemlerde Bağdat Caddesi’ne adım atmadım. Ama şimdi yeni dönemin böyle sorunları yok” dedi. Tabii bir Fenerbahçelinin de Florya’da dolaşması düşünülemezdi. Hatta derbi maçlarında birbirlerinin yüzüne bile bakmazlarmış maça çıkarken. Bu pazar derbi var. Bir Fenerbahçeli olarak dostluk kazansın diyorum. Kötü şeylerin olmaması ümidiyle Ümit Karan ile derbi öncesi bol sohbetli bir Florya ve yemek günüydü anlayacağınız.

        Kebapsız gün biter mi?

        TÜRK insanı için yemek çok önemli malum. Kebapsız da gün bitmez. Yeşilköy’deki Adana Büyük Saat Kebapçısı’nda Nihat Tek ustanın kebaplarıyla günü kapattık. Tabii çok yürüdüğümüz için biraz fazla yediğimizi itiraf etmeliyim ama çok güzeldi.

        Balıklarla mutlu olmak

        BEN çok şanslı biriyim. Dünyanın birçok yerinde akvaryumları gezdim. Ama ülkemizdekini ilk kez gezdim. Florya Aqua Florya çok güzel olmuş. Ama biraz pahalı sanki. Aile paketi alırsanız kişi başı 25 TL oluyor. Biraz daha ucuzlatmak gerek.

        Florya-Yeşilköy demişken

        ■ Sahilde bol bol gelinle karşılaşabilirsiniz. Ben o gün pembe gelinlik giymiş bir geline denk geldim.

        ■ Güzel, harika evleri yürürken izleyebilirsiniz.

        ■ Trafik sesi yok. Korna sesi yok. Geçen araç yok. Harika bir yürüyüş alanı.

        ■ Elektrikli araçlar kiralayabilirsiniz. 15 dakikası 10 TL. Trenin fiyatı ise 1 TL.

        ■ Florya’nın da Asmalımescit’i var tabii. Tüm mekânlar bir sokakta toplanıp sokağın da üstünü kapatmış. Pek güzel olmuş. Tavsiye ederim.

        Diğer Yazılar