Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HERKES kendini yeme-içme işine vermiş durumda. Son zamanlarda gurme olmayan bir tanıdığım kalmadı neredeyse. Herkesin bu konuda bir fikri var. Üstelik yemek yemek için dağları deliyor, uzak yollar arşınlıyorlar. Amaç güzel yemek yemek.

        SON günlerin en çok konuşulan yerlerinden biri Nişantaşı St. Regis Otel’in tepesindeki Spago. Geçen gün moda yazarımız Esra Çoruh’la buluştuk. Önce St. Regis’de kahve içtik, ardından Spago’da muhteşem kokteyllerin tadına baktık. Öncelikle şunu söyleyebilirim ki kendinizi yurtdışında gibi hissediyorsunuz. Öyle aman aman bir dekor beklemeyin. Ama zaten buna gerek kalmadığını mekâna girdiğinizde hissedeceksiniz. Teras daha yapım aşamasında olduğu için herhangi bir şey yoktu. Ancak yuvarlak bar güzel bir yere konuşlanmış. Orası bittiğinde ve tabii ses sorunu yaşamazlarsa, bu senenin en parlak eğlence yeri olur size söyleyeyim. Yaz gecelerinin vazgeçilmez adresleri arasında yerini alır.

        ETİLER Şamdan girişinde bulunan Şamdan Garden’da geçen akşam yemek yedim. “Yemekler öyleydi, şöyleydi böyleydi” tadında herhangi bir açıklama yapmıyorum biliyorsunuz. Herkesin ağız tadı kendine. Ben de bir gurme değilim sonuçta. Bana lezzetli gelen her yemeği çok seviyorum. Oranın yemekleri pek güzeldi. Ücretleri de makul. Yani Etiler bölgesine göre. Meşhur hani sabaha karşı acıkınca gidip yediğimiz Şamdan köfte de var mönüde, bilginize.

        CİHANGİR’DE havalar ısındıkça yerli turist mevsimi de açıldı. Tabii Cihangir’i gazetelerde okuyup, televizyondan duyup gelenlerden bahsediyorum. Sokaklarda yerli turistler kol gezmeye başladı. Ancak mahallelinin son zamanlarda en büyük üzüntüsü Kardeşler Kebap’ın nedeni bilinmez bir şekilde kapanması. Kapısında “Tadilat” yazıyor ama ne gelen var ne giden. Acilen mahalleye kebapçı gerek.

        ADANA İl Sınırı, Cihangir Caddesi’nde yeni yerinde konuşlanmış. Enteresan bir şekilde bazı günler kalabalık, bazı günler kimseler yok. Ama hâlâ fiyatların çok yüksek olması herkesin tek konuştuğu şey. n TOLGA Sezgin’in geçen sene Tepebaşı’nda açtığı Pop bu sene yok. Çünkü o bina otel olacak. Ve klasikleşen NuPera da tarih olacak. Son sezon, tadını çıkarın. Ve hatta birçok mekân da kapılarını kapatacağı için yakın zamanda Tepebaşı’nda yeni gelişmeler olacak. Aktaracağım.

        Magazin ödüllerinden beklentim

        1 HAZİRAN’DA gerçekleşecek Magazin Gazetecileri Derneği Altın Objektif Ödül Töreni’ne yakışır bir gece bekliyorum derneğimizden. Uzun yıllardır hasretim böyle bir geceye. Sürekli eleştirip duruyoruz. Madem öyle, eleştirdiğimiz şeyleri bizim dernek yapmasın. Tam da yakışır bir gece olsun bu, aylarca konuşulsun. Geceye katılanlara değil gerçekten hak edilenlere ödül verileceği, Magazin Gazetecileri Derneği’ne yakışır bir tören olsun. Boş konuşanların olmadığı, zamanında başlayıp zamanında biten, herkesin şık olduğu, kırmızı halısıyla bütün gazetelerin manşetini süsleyen bir gece olsun. “Ah nerede bizde böyle muazzam ödül geceleri” diye dert yanmadığımız, her şeyin gerçekleşeceği bir tören olmasını istiyorum. Hatta öyle olması gerektiğini düşünüyorum.

        HEP ACELEMİZ VAR

        GÜN içinde 1 değil 3-5 yere yetişmeye çalışıyoruz. Hatta kitap okumak, film izlemek, arkadaşlarla buluşup dedikodu yapmak, spora gitmek, yoga yapmak istiyoruz. Bunların da hep hızlı bir şekilde olmasını istiyoruz.

        5 günde İngilizce’yi öğrenmek, sular seller gibi konuşmak hatta gece uyurken bile yabancı dil öğrenmek istiyoruz. Hatta bunlarla ilgili sayısız vaatler var. Bunların peşinde koşan yüzlerce de insan var. Çünkü bu kadar kısa sürede 1 değil 10 dil öğrenmek istiyoruz.

        DETOKSLA 1 haftada 6-7 kilo vermek istiyoruz. 10 kilo vermek isteyen bile var. Hatta “Benim 5 kilo fazlam var. 3 günde veririm ben bunu su içerek” diyenlerin sayısı hızla artıyor. “Bu ne acele? Yavaş!” diyemeden marul, lahana, ıspanak suyu içmeye başlıyorlar bile.

        Diğer Yazılar